mandag 6. januar 2020

Trene pilates når man er gravid

Men hva slags type trening er mest gunstig for de ulike aldersgruppene? De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter. Som gravid kan du kan ta sit-ups så lenge det ikke gir deg ubehag eller smerter.


De poengterer også at du imidlertid har liten effekt av sit-ups når magen din blir større, fordi de rette magemusklene er strukket. Dessuten bør det nevnes at når kun kan Pilates øvelsene og ”stiger i gradene” vil du kunne trene på timer som er mer intensive, der øvelsene og overgangene blir mer komplekse og går raskere.

Da kan man fint bli både skikkelig andpusten og gjennomsvett! Man kan fint trene pilates som gravid om man trener pilates som er tilrettelagt for gravide , vel og merke. Dvs det er en del øvelser man skal være forsiktig med å gjøre pga økt elastisitet i ledd osv som gravid.


Tror ikke jeg ville gjort øvelser fra en dvd uten å sjekke om det er tilpasset gravide. Hvordan skal du trene når du er gravid ? SPØR EN FORSKER: Kun prosent av norske gravide trener, viser forskning. Samtidig er helsegevinstene veldokumenterte.


Her får du tips og råd om hvordan du bør trene under og etter svangerskapet.

Gravide bør ikke trene hardt når det er for varmt og når det er høy luftfuktighet. Kvinner med risiko for for tidlig fødsel, eller som har hatt flere spontanaborter, bør rådføre seg med lege eller jordmor for å få tilpassede råd. Aktivitet og trening ved rygg- eller bekkensmerter.


Prøv å finne aktiviteter som ikke gir smerter. LES OGSÅ: Superøvelsene som får deg i form etter fødselen - start mens du er gravid ! Styrketrening er en viktig del av den generelle treningen og fremmer funksjonen i muskelskjelettapparatet. Treningen består i både motstandstrening (vektløfting) og bøyeøvelser.


Er du vant til å trene , kan du trygt fortsette med det når du er gravid. Dersom du ikke trener, er det ypperlig å begynne nå. For så lenge du tar noen enkle forholdsregler, er det bare positivt for både deg og barnet ditt at du holder deg aktiv - så fremt du har et normalt svangerskap og ikke lider av spesielle sykdommer. Ekstremidretter anbefales ikke når du er gravid. Les også: Trygg trening med passasjer.


Du kan trene helt fram til fødselen, med mindre det oppstår spesielle forhold. Intensiteten må du tilpasse utviklingen i svangerskapet og din egen opplevelse av aktiviteten. Så lenge du gjør det på denne måten skader det ikke, understreker Jahrmann.


Her kan du lese om hvilke symptomer og tegn som bør føre til at du avbryter treningsøkten og ber om råd fra lege eller jordmor. All informasjon på NHI.

NHI er uten ansvar for innholdet på eksterne websteder det er lenket til. Det viktigste med å trene , er at man skal ha en god følelse og. En hovedregel er at man alltid skal føle seg bedre når man. Det finnes en rekke forskningsresultater på gravide og trening i Norge, men allikevel er det en del usikkerhet når det kommer til styrketrening. Men, har man ikke trent styrke før graviditeten er det ingenting i veien for å begynne med det etter kul på magen.


Anbefalingene er å ikke trene ikke for tungt. Det har nemlig liten hensikt å trene de rette magemusklene når man er gravid. Hvis man fortsetter å trene magemusklene etter at de har delt seg, så kan det øke sjansen for at de ikke kommer skikkelig sammen igjen slik de skal etter fødsel, sier Mariann Rasmussen.


Du kan ikke trene på deg en abort, da ville du ha abortert uansett, fastslår jordmor, sykepleier og kostholdsekspert Linda Tjellaug. Når du er gravid skal du ikke gå i boblebad eller sitte i varmt vann. Høye temperaturer kan være skadelig for barnet, og selv kan du få soppinfeksjoner i skjeden.


Nå som du er gravid trengs det ekstra folat for å bidra til celledelingen som skjer inni deg. Derfor bør du ta ekstra tilskudd. Det er ikke farlig å trene når man er gravid.


Ring 1når det er akutt og står om liv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg