torsdag 30. januar 2020

Svangerskap måneder

Svangerskap (eller graviditet) hos mennesker varer til uker, ca. De første ukene regnes som første trimester. Det vanligste er å regne svangerskap i uker og dager og trimestre, men eldre familiemedlemmer spør gjerne hvilken måned du er i. Og regner man at man er uker gravid når man begynner på den 12.


Følg graviditeten uke for uke.

Les hva som skjer med babyen i magen, og i mors kropp. Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet. En anbefaler at MabThera skiftes til annen behandling før svangerskap.


Det tredje poenget er at det kun er levotyroksin som skal benyttes i svangerskap. Noen kvinner kan ha tatt andre preparater (liotyronin, Armour) - dette anbefales ikke å bruke for gravide. Hos gravide med lavt stoffskifte tas det regelmessige blodprøver, cirka en gang hver måned , for å sjekke stoffskiftet.


Man regner jo uker som mnd.

Dette fordi det er uker i en kalendermåned i snitt. Regner dere da måneder i kalendermåneder? Sykepenger i arbeidsgiverperioden kan refunderes for inntil tre måneder forut for den måneden krav om refusjon settes frem, jf. Feriepenger av utbetalte sykepenger i arbeidsgiverperioden refunderes til arbeidsgiveren innen utgangen av mai året etter opptjeningsåret. Folat, er et B-vitamin som er nødvendig for at kroppen skal fungere normalt.


Det er svært små mengder som skal til. Et svangerskap er inndelt i tre tidfaser: Første, andre og tredje trimester. Disse er på cirka tre måneder hver.


Men innenfor disse intervallene, skjer det mye — og det raskt. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. Hvor mange måneder og uker varer et svangerskap ? Enhver gravid dame som går til svangerskapskontroller teller dagene for å vite hvordan babyen utvikler seg. Men dette er ikke helt sant. Ny kontroll ved fødeavdelingens poliklinikk anbefales etter 2-måneder ved alvorlig preeklampsi, eklampsi og HELLP med ny gjennomgang av graviditeten, informasjon og planlegging av neste svangerskap.


Det bør vurderes videre utredning (hypertensjon, nyrefunksjon, trombofili, antifosfolipidsyndrom). Godt planlagte svangerskap øker sjansen for et vellykket svangerskap for både mor og barn.

Sykdommen bør ha vært i en god fase i minst seks måneder før du prøver å bli gravid. Medikamentbruk i relasjon til svangerskap. Enkelte sykdomsmodifiserende medikamenter er potensielt teratogene og skal ikke brukes i svangerskap.


Metotreksat skal seponeres tre måneder før pasienten prøver å bli gravid. Tabell viser de mest brukte medikamentene for artrittsykdom og råd om bruk under svangerskap (4 4 47). For deg som har hatt svangerskapsdiabetes foreslås det at HbA1c måles måneder etter fødsel og deretter årlig og før ev.


Ved påvist svangerskapsdiabetes, har du betydelig økt risiko for utvikling av diabetes type senere i livet. Ved å unngå overvekt og være fysisk aktiv vil denne risikoen reduseres. Peripartum kardiomyopati (PPCM) defineres som hjertesvikt med redusert venstre ventrikkelfunksjon, d. Mortaliteten er opp til.


Her finner du informasjon om graviditeten uke for uke, svangerskapskontrollene, vanlige plager og hva du bør passe på som gravid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg