tirsdag 28. januar 2020

Slutte å røyke erfaringer

Slik slutter du å røyke. Tre av fire som røyker daglig, har forsøkt å slutte. Studier viser at det er vanskelig, og at det i de fleste tilfeller trengs flere forsøk for å lykkes. Det var ikke lenger noe kos rundt det, det var ikke noe fint og rituelt slik det i begynnelsen var.


Før kunne jeg sette verden på vent, fyre opp en sigarett og bare kose meg i de fem minuttene.

Kropp og helse - Kvinneguiden. Slutte å røyke var vanvittig ille for meg. På ren og skjær viljestyrke. Jeg kom meg gjennom det, til slutt. Hjelper veldig å ha noen å slutte i lag med.


Jeg og min eks samboer sluttet samtidig når ho ble gravid å jeg var år uten røyk. Startet å røyke igjen når det ble slutt noe som jeg angrer sykt mye på den dag i dag. Hvor lett er det å slutte å røyke ?

Hun har også prøvd alle midler som er tilgjengelig i Norge for å slutte og røyke. Laila har liknende erfaringer. Jeg har prøvd alt for å slutte.


Hvis du kan ta en uke fri fra jobben når du skal slutte , kan det være et godt alternativ. Mange føler seg deprimert eller triste når de slutter å røyke. For noen vil det være viktig med god planlegging når en skal slutte å røyke , for andre er det mest riktig å kutte tvert.


Om du i dag bestemmer deg for en sluttedato 2–uker fram i ti har du god tid til forberedelser. Gj ør om på røykevane ne fram til sluttedatoen. Du har ikke lenger økt risiko for å få en hjerneblødning. Champix reduserer dermed trangen til å røyke , samtidig som det forebygger eventuelle abstinenssymptomer som ville oppstå av røykeslutt og nikotinavvenning.


Kan Champix brukes som behandling for å slutte med snus? Ja, Champix virker ved å stimulere nikotinreseptorene i hjernen, på lik linje som nikotinen i røyk og snus. Kanskje føles det også litt urettferdig, nå som du jobber med å slutte å røyke. Prøv i stedet å tenke på hva du vinner ved å redusere eller slutte å røyke. Kanskje du kan velge å spise litt mindre og langsommere.


Det vil alltid gi en positiv helseeffekt for både deg og de rundt deg, at du stumper røyken. Det er aldri for sent å slutte og røyke.

Men jo tidligere du slutter, jo tidligere kommer kroppen i gang med reparasjonsprosessen. Du må være motivert og bestemt på at du ønsker å gjennomføre dette. Hjelp og forståelse fra familie, nære venner og kolleger er ofte avgjørende, oppfølging av fastlege likeså. Det går også ut på å skaffe seg støtte fra familie og venner, sier Denison.


Mange finner det nyttig å melde seg på et røykeslutt-kurs. Les mer om kognitiv terapi på helsenett. Bedre enn bare medisin. Folkehelseinstituttet har sett på andelen som klarer å slutte å røyke enten ved hjelp kognitive terapier alene eller i kombinasjon med nikotinerstatningsprodukter eller røykesluttmedisiner. Endelig, tiden er inne, du har innsett ulempene med nikotinsuget og har bestemt deg for å slutte å røyke.


Det gjenstår bare å velge metode og bestemme seg for en endelig sluttdato. Hvordan går du frem for å legge bort røyken? I denne artikkelen gir vi deg noen tips som alle fører til et vellykket resultat. En av tre røykere klarte å legge sigarettene på hyllen. Hver gang de kjente trang til å røyke , fikk de ta skikkelige magadrag fra en nikotin-inhalator de hadde fått utdelt.


Men bare den ene gruppen fikk ampuller med nikotin i. Jeg tviler på at det at du slutter og røyke har no betydning på hvor artig værdagen din blir, det er hva. Flertallet ønsker å slutte å røyke Hele prosent av dem som røyker ønsker å slutte , og halvparten ønsker å slutte innen et halvt år, viser en ny undersøkelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg