onsdag 8. januar 2020

Sjanse for å bli gravid 40 år

Treff andre voksne på møteplassen for oss over år. Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Norway Shop, den offisielle butikken for gensere fra Dale.


GRAVID I -ÅRENE: Har du vellykkede svangerskap bak deg, er sjansen større for at det også går bra etter 40.

Har du derimot forsøkt å bli gravid i ti år , er det liten sjanse for et vellykket svangerskap etter fylte , sier professor Anne Eskild. Har dere først bestemt dere for å bli foreldre, ønsker dere jo at dere skal bli gravide så fort som mulig. Men heller ikke for menn er det uproblematisk å bli pappa etter de 40.


Nyere forskning viser at mannens fruktbarhet synker raskt i -årene. Sjansen for å bli gravid reduseres nemlig ganske kraftig med økende alder. Blant kvinner under år blir omtrent prosent gravide i løpet av ett år med prøving hjemme, og dette tallet synker deretter nokså dramatisk frem til man fyller 40. Ved 20år er den månedlige sjanse for en vellykket graviditet , ved år.


I de tallene er spontanaborter trukket fra.

Risiko for spontanabort ved år er ca , man antar at det skyldes genetiske feil ved egget. Det er mulig å bli gravid etter å ha hatt ubeskyttet sex i første fruktbare fase, men det er ingen garanti! Et normalt fruktbart par har omtrent en femtedels sjanse for å bli gravide hver syklus, men sjansene minker etter fylte år. Han legger til at det ikke øker sjansen for å bli gravid at du har klart å bli gravid tidligere.


Hvis du har prøvd å få barn i et halvt år når du er 3 uten å lykkes, bør du kontakte. Studiene bekredter også det aller viktigste i forbindelse med graviditet, nemlig kvinnens alder. Det er altså langt mer sannsynlig å bli gravid dersom kvinnen er under år , enn om hun er over år , sir spesiallege Urula Bentin-Ley fra Dansk Fertilitetsklinikk på Frederiksberg.


Hvordan øke sjansen for å bli gravid ? Mange ønsker at det skal gå fort å bli gravid etter at de har bestemt seg. For å øke sjansen bør du blant annet sørge for å ha en sunn kroppsvekt, et sunt kosthol og holde deg unna røyk og andre rusmidler. Ved års alderen er den månedlige sjanse for å bli gravid og ikke abortere ca , mens den var ca ved års alderen. Man har dessverre ikke foryngelseskur for eggene, så det er ‘bare’ å vente og håpe.


Dette er vel ikke noe spørsmål akkurat, mer et hjertesukk. Prøvd år å bli gravid med samboeren min, uten hell. Så som du kan se, er det fortsatt gode sjanser for å bli gravid hvis du er over år – det er bare slik at jo eldre du blir, jo lengre tid tar det. Det er likevel lurt å snakke med legen hvis du er over og har prøvd å bli gravid i mer enn måneder.


Hvis du er over bør du snakke med legen umiddelbart.

LES OGSÅ: Operer seg nedentil. MODEN MAMMA: Aldri før har så mange kvinner i -årene født barn. Her viser statistikken at en 20-årig kvinne har sjanse for å bli gravid i løpet av en syklus, mens sjansen hos en kvinne på er kun ca. Ser man på sannsynligheten for å bli gravid over en 5-årsperiode for en kvinne på år , sammenlignet med en kvinne på år , er det også ganske stor forskjell.


Forskere har beregnet den gjennomsnittlige risiko på ulike tidspunkt i en kvinnes månedlige syklus, men det er viktig å huske på at risikoen kan være høyere eller lavere. De resterende ti prosentene av par har problemer med å bli gravide , og blir definert som ufrivillig barnløse. Ett av dine beste kort, er å se på din mors svangerskap og fødsler og overgangslader.


Fikk hun barn sent i livet, er det en stor sjanse for at du har arvet hennes gener og kan gjøre det samme. Gikk hun i menopause år gammel, kan der hende at du ikke kan regne med å bli gravid etter år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg