mandag 20. januar 2020

Mat til familieselskap

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Ikke nøl med å be om hjelp. Rens og skyll grønnsaker og poteter i god ti gjerne dagen i forveien. Oppbevar dem i kaldt vann i kjøleskapet.


Mat til mange: Oppskrifter og tips til koldtbord. Får du prestasjonsangst av å skulle lage mat til mange?

Løsningen kan være det gode, gamle koldtbordet. Jeg slår et slag for paprikakylling igjen: 3-ferdigstekte kyllinger fra butikken deles opp i passe biter og legges i stor langpanne. Fest og høytid Et forum for å diskutere praktiske forberedelser knyttet til jubileer, bryllup, konfirmasjon, bar mitzva, ramadan, dåp og navnefest, mm. Tips til mat i familieselskap Fest og høytid. Jeg skulle bare kjøre Michelle en snartur frem og tilbake til frisøren, men dere vet hvordan det er… En halv time blir fort til tre timer, og da rakk jeg dessverre ikke å komme i bursdagen din.


Uansett ønsker jeg deg en toppers dag! Når man er flere som skal spise sammen, er det hyggelig å bestille mat som kan deles. Dette setter en flott, sosial ramme rundt måltidet, og alle får mulighet til å prøve litt av alt.


Italiensk pizza er rett og slett fantastisk å dele i familieselskap.

Jeg og min mann skal ha vårt første familieselskap i vår nye leilighet, men jeg vet ikke hva jeg skal servere. Jeg er ikke så veldig flink å lage mat men kan alt basic liksom. Lurte litt på lasagne, men det lager jeg jo ikke fra bunnen av, så det blir kanskje litt for enkelt?


En god kjøttsuppe er heller ikke av veien, men det avhenger jo av hva barna liker og er vante med. De fleste barnebursdager jeg har vært i har delt dagen, og serverer gryterett, pølser eller pizza til barna og kaker tidlig på dagen, mens de voksne får ta del i f. Tenk hvor mye en porsjon er, og gang det opp med antall gjester. Har du mange menn til bords, går det mer mat , har du mange damer, går det mindre. Dessuten sparer du arbeid.


MATGLEDE on TRINES MATBLOGG… Kylling er enkel og populær middag, både til hverdags og helg. Her kommer en ny variant med appelsinsaus, som serveres med en fargerik og smakfull lun gulrotsalat med kikerter, mandler og feta. Jeg deler kyllingen i passe biter og steker opp i forkant, og har oppi stekt bacon, champignon, løk og soltørket tomat i biter - så det er nok til alle. Så har jeg oppi nok fløte til å nesten dekke det som er oppi, så det er omtrent kant i kant.


Men du må bruke vanlig fløte, ikke matfløte - den skiller seg og blir ufin. Gir på forhånd beskjed om allergi, kommer presis, har kledd seg til vertskapets og selskapets ære, nyter mat og drikke, og gir uttrykk for det, bidrar til god og hyggelig stemning, kjenner når det er på tide og bryte opp, og takker for seg. Du må aldri misbruke gjestene.


Okei, så er maten fortært og middagselskapet går mot slutten. Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver.


Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg.

Vår kjøkkensjef setter gjerne opp menyer basert på deres ønsker, og ut i fra dette tilbereder vi lekre måltider med ferske råvarer. Mer om vilkårene her. Vi tilbyr alt fra buffeter til 5-retters menyer. Vi er stolte av de gode tilbakemeldingene vi får fra våre selskapsgjester, både på maten, atmosfæren, servicen og fleksibiliteten vi tilbyr.


Spidsbergseter et ypperlig valg! Her har man mulighet for samhold i flere lokaler på hotellet, man kan gjennomføre aktiviteter ute og inne og naturen legger til rette for deilige fjellturer rett utenfor døren. Vi skal ha familieselskap på lørdag og det sier seg selv at da trenger jeg gode råvarer for å kunne lage god mat. I morgen tidlig skal jeg begynne med å lage en liters kjele med mammas lapskaus som vi tar med opp nordover når vi reiser når Lene kommer fra sykehuset.


Vi har planlagt å reise kl 16:og kjøreturen tar time. Men menyen er ikke klar enda. I mannens familie pleier de å servere middag hver bursdag, men jeg synes det er slitsomt og dyrt til tider.


For hele tiden skal man da imponere med veldig god mat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg