onsdag 4. november 2015

Lage dusk med doruller

For å lage en dusk , trenger du to smultringformede pappskiver til å surre garnet rundt. Disse kan være i alle størrelser, alt ettersom hvor lang pels du vil at dusken skal ha, og hvor stor diameter du ønsker at den skal ha. Diameteren på pappskiva bestemmer hvor stor dusken blir.


Juleverksted er moro for både liten og stor. Dorullnissen kjenner vi alle, men visste du at det er så mye annet man kan lage med doruller ?

Her gir vi deg gode ideer: 1. Julelys lenke Denne varianten synes vi er både dekorativ og herlig barnslig. Kanskje kan den kombineres med en batteridrevet lysslynge? Lite er vel så miljøvennlig som å bruke doruller når du skal være kreativ. Og de tomme rullene trenger jo ikke bare å brukes til nisser på årets juleverksted.


Du kan bruke dem til mange nyttige ting som gir deg orden i kaos, men også morsomme leker som du kan lage sammen med barna. Lag store smellbongbonger!

På bloggen finner du flere tips til aktiviteter for barn. Sjekk ut fanen – DIY (gjør det selv) – For barn. Kaster du tomme doruller ? Det har vi sluttet med. Snurr enden av tråden rundt løkkene på midten slik at de holder seg på plass. Foto: Maria Tveiten Helgeby.


Lim barten der antrekket og luen møter hverandre med litt flytende lim. Velg størrelse og det materialet som passer deg. Klipp en bit med papp i den lengden som du vil ha dusken. Figur 1: Start i den ene enden og surr garnet rundt pappbiten til dusken har den rette tykkelsen. Ferdig med runde nr 3. Nå begynner det å bli litt trangt ;) Jeg vil at det skal bli en litt fluffy dusk , så jeg strammer ikke trådene veldig, men passer på at det blir jevnt fordelt med farge, og mengde.


Slik at det ikke blir mye tettere med garn på den ene siden. I tillegg pyntet de uglene med runde klistremerker fra Søstrene Grene, som skulle forestille fjær. For ikke å snakke om alt han har laget av doruller (som jeg ikke helt forstår hva er, men som han selv er veldig fornøyd med , og som lillebror veldig gjerne vil leke med ).

Jeg synes det er kjempefint at de liker å lage sånne ting. En enkel måte å lage dusk til topplua. Alt du trenger er trå. Strikk lue med selbumønster, steg for steg. Her er en morsom idé for hva du kan lage av.


Har du flere tomme doruller ? Del den med vennene dine! Deretter er et ferdigmalt hode limt fast i en stjernetakk og dekorert med en spisshatt - også av filt. Som hender og føtter er treperler limt fast på hver av de andre stjernetakkene. Pris NOK 4inkl.


Herlige dusker i fuskepels som festes med trykknapp. Velkommen til min lille butikk her på Epla. Alle dusker i butikken er av fuskepels☺️ Spør bare. Adventskalender-borg Dette er et fint prosjekt som hele familien kan lage sammen. Start med å samle forskjellige typer pappemballasje, som tomme esker fra matvarer, papprør, doruller , bølgepapp.


Hvordan: Tromme: Start med å klipp av den ene siden av plastposen. Hold stramt over bakebollen så den dekker hele flaten. Her kan barna få samarbeide om å lage tromme.


Idebank for småbarnsforeldreIdebank for småbarnsforeldre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg