mandag 30. november 2015

Hoven tiss barn

Balanitt er betennelse, inflammasjon, av glans penis. Tilstanden omfatter både forhuden, preputiet, og penishodet (glans). Småen har i dag hovnet opp i selve tissen inni all forhuden. Den er varm og vond og han vil ikke at vi skal ta i den for å se på.


Hva om det er kommet inn skitt og bakterier der, renser det seg selv? Er det noe jeg kan gjøre?

Hos små barn er symptomene på urinveisinfeksjon ofte vage. Mange barn sier at de har vondt i magen, og klarer ikke helt å lokalisere smertene fra for eksempel ører, urinveier eller tarmer. Forhudssykdommer hos barn Forhuden er blitt omtalt i religiøse skrifter gjennom tusener av år. Lillegutt sin tiss er hoven.


Er liksom en hoven ball midt på tissen. Er noe rømen ikke så veldig. Noen som vet hva dette. Ikke noe rød på tuppen.

Vi sier at barnet skal tisse tre ganger. Først tisse, så prøve å få ut litt til – og til slutt tømme blæren skikkelig. Mange blir våte og har uhell fordi de ikke tisser skikkelig. Samtidig badet vi han eller to ganger om dagen slik att det kom godt med vann på tissen hans. Etter 2-dager var han rimelig bra igjen.


Jeg ville ikke begynt å pirke inni tissen han som ett forslag over her. Tissen var nesten blå på den hovne kulen,og det så nesten ut som om det lå en drue inni den. Har en gutt på år. Han har fått betennelse i tissen.


Tror det er på grunn av for trang forhud. Go men ikke overdreven hygiene er viktig. Barn kan ofte bite fra seg i forbindelse med lek i barnehagen. Det kan virke uskyldig, men menneskebitt kan ofte være like alvorlig eller alvorligere enn dyrebitt på grunn av typen bakterier og virus som finnes i menneskets munn. Jeg oppdaget i helgen at min sønn på to år, hadde rød og hoven penis.


Flere ganger i løpet av helgen har han klaget over at det gjør vondt i tissen. Vondt i tissen (?) – Barn og familie – Kvinneguiden Forumforum. Jenta mi på tre år klager av og til over at det er vondt i tissen.


Dette skjer kanskje en eller to ganger i løpet av en dag, og så hører jeg det ikke på.

Den gangen begynte det med sårhet, siden ble han hoven og rød. Gutten min er snart år. Legen sa dette var noe som var relativt vanlig hos små gutter pga at bakterier fort samlet seg der.


Nå klager han over vondt i tissen igjen. Jeg har en gutt på år, og han har nettopp sluttet med bleie. Da vi sto opp idag gikk vi på do og tissa som vanlig, før vi gikk på kjøkkenet for å lage frokost. At det går over av seg selv etter noen dager passer fint med dette.


I så fall vil ikke dette skje om du runker mindre. Det er ikke vanlig å få hoven penis av å runke f. Hva kan hjelpe for barna som tisser på seg om natten. Det er mange barn som av ulik årsak ikke får tilstrekkelig hjelp. Først og fremst er det viktig å kartlegge om det kun er sengevæting eller om det også i tillegg er et dagproblem.


Ved sengevæting finnes det to-tre hovedbehandlinger med dokumentert effekt: 1. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Men kreft kan også ramme urinveiene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg