fredag 6. november 2015

Fine norrøne navn

I denne kategorien er kun navn med norrøn opprinnelse inkludert, det vil si navn med opprinnelse i perioden ca. Birk er også stilig så go for it og drit i hva andre mener. Loke er ikke akkurat favoritten til folk flest men så lenge vi liker det betyr det ingen verdens ting :)Brage er også et stilig navn. Liste over kvinnenavn med norrøn opprinnelse er en liste over kvinnenavn som var brukt i norrøn tid. Norrøne navn fra Vietnam.


I noen tilfeller er det kanskje enda mer tilfeldig at et barn har et mytologisk navn. De fleste som heter Ty og Ve, som begge finnes i norrøn mytologi, har dem som et vietnamesisk navn , sier Utne. Disse foreldrene har med andre ord neppe studert den norrøne mytologien på jakt etter det rette navnet. Har du lyst å gi datteren din et sjeldent navn ? Så sjeldent at det bare er noen få i hele landet med akkurat det navnet?


Vi har samlet jentenavn som er brukt av eller færre i Norge. Hehe lettere sakt enn gjort. Om det blir krise får jeg bruke den lille fordelen jeg har rett etter fødsel.


Sandviks utfordrer det kjente og skaper det nye. Hannhunden het Æsop og tispen Cora Fine navn ! Vita betyr liv og vitalitet på latin, Frøya er den norrøne gudinnen for kjærlighet. Hunden til Petter kan hete Sporty. Leter du etter et kult hundenavn til hann-hunden? Da har du kommet til riktig sted.


Her finner du en alfabetisk liste med mange kule og fine hundenavn til hann-hunden. Se også: Gratis hundefôr og rabattkampanjer – Smarte produkter til hund og eier. Hei Er det noen som har tips til norrøne navn ? Vi liker godt navnene Saga og Thor, men hadde vært fint med litt forslag fra andre også. Jeg har også Idunn og Loke på lista men er redd for at folk skal forbinde Idunn med ketchup og Loke med noe ondt. På Fine -jentenavn.


Se på menyen under, jentenavn i alfabetisk rekkefølge kan være nyttig hvis du allerede har en liten idé om hva slags jentenavn du leter etter. En av de største informasjonskilder om hunderaser. Her kan du lese om og sammenlikne over 4hunderaser, se bilder og filmer og dele dine erfaringer. Er du på utkikk etter et kult hundenavn til tispen?


Alfabetisk liste med hundenavn til tispe. Jeg har postet et likt innlegg om guttenavn, og der var det en som nevnte jentenavnet Oleanna. Det er vakkert, og jeg ble inspirert til å lage et likt innlegg om jentenavn. Jeg leter altså etter de gamle jentenavnene.


Sterke men feminine jentenavn en sjelden hører på små jenter i dag. Jeg syntes -dis navn er fine : Tordis, Arndis, Alvdis. Så fint at du vurderer norrøne navn til barnet Vi har en skikkelig navneskatt i de norrøne navna og jeg.


Vi er ute etter korte navn , helst ikke mer enn fem bokstaver. Jentenavn bør ikke slutte på a. Synes jentenavn som slutter på e er finest. Er veldig glad i norrøne navn , men vil helst unngå de som assosieres veldig med mytologien, som Odin eller Ask og Embla (for ikke å snakke om Loke). Blir veldig glad for forslag! Laget en liten liste over de hundenavnene jeg syntes er fine.


Kanskje trenger du litt inspirasjon til navn på din nye valp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg