onsdag 18. november 2015

Abort i norge statistikk

Den skilnaden kan skuldast at ikkje alle sjukehus har tilbod om medikamentell abort i 9–svangerskapsveke. Sammenligner man abortraten for landet som helhet, er differansen mellom høyeste og laveste rate 2. Det stabile nivået av aborter i Norge i årene med selvbestemt abort , kan være en indikasjon på at abort alltid vil være nødvendig for en del kvinner. Nedgangen var størst i Nordlan mens blant andre Oslo og Vest-Agder hadde en liten økning.


Informasjon om Register over svangerskapsavbrudd (Abortregisteret) som inneholder opplysninger om svangerskapsavbrudd i Norge.

Det er godt over 8færre enn året før. Den siste tiden har imidlertid debatten handlet mest om reservasjonsrett - altså om leger kan ha muligheten til å reservere seg mot å henvise til abort. Dette var også hovedparolen under årets 8. Alle kvinner som oppholder seg i Norge har rett til å få utført abort. Abort er gratis for kvinner som er bosatt i Norge.


Kvinner som ikke er bosatt i Norge , men som er medlem av folketrygden eller er omfattet av gjensidighetsavtale med et annet lan kan få dekket utgiftene av folketrygden. Andre må betale for aborten selv. Nasjonale anbefalinger, råd og pakkeforløp.

Statistikk for seksuelt overførbare sykdommer (fhi.no) Rapporter. Rett til rett kjønn. Gravide kvinner kunne da søke en nemnd om å få gjennomført abort. Lov om svangerskapsavbrott i visse høve ble vedtatt den 11.


En spontanabort oppstår når fosteret støtes ut før det er gammelt nok til å overleve utenfor livmoren. Spontanaborter kan skje så seint som 22. Abortloven er loven hvor de viktigste reglene om svangerskapsavbrudd (provosert abort ) står. Loven er et kompromiss mellom kvinners rett til selvbestemmelse og fosterets rettsvern. Abortloven bestemmer at gravide kvinner selv kan avgjøre om de skal ta abort , så lenge det kan skje før utgangen av 12.


I Norge har kvinner selv rett til å bestemme om de vil avbryte svangerskapet i løpet av de tolv første ukene. Svangerskapets varighet regnes fra første dag av siste menstruasjon. Du kan selv fremsette begjæring om abort. Du trenger ikke henvisning fra fastlege, men kan ta direkte kontakt med et. Er det riktig at Norge i dag opplever tvillingabort-turisme?


Kommer utenlandske kvinner til Norge for å abortere ett foster og beholde det andre? Det skal vi se nærmere på i denne faktasjekken. Kripos utarbeider årlige rapporter om omstendighetene rundt voldtekter i Norge.

Selv om vi ikke får tall på hvor mange som overlever illegal abort , er dette selvsagt en svært trist statistikk. Men like trist, for ikke å si tristere, er dette: ved alle aborter i hele verden, legale som illegale, er dødeligheten for fostrene 1 , hele tiden. Kirkens Nødhjelp burde også kunne nevne dette når organisasjonen aksjonerer. Det omfatter opplysninger om svangerskap, fødsler og mors og barns helse.


Se Medisinsk fødselsregisterforskriften. Folkehelseinstituttet har databehandlingsansvaret for registeret. Aborter utført etter uke kalles for senaborter og må godkjennes av en nemd. For at aborten skal bli innvilget etter uke 1 må det være på bakgrunn av abortlovens paragraf a, b, c eller d.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg