torsdag 26. november 2015

Glutenfrie vannkringler

Disse vannkringlene forsvinner fort! Server de gjerne med litt smør eller til spekemat. Her i Bergen er vannkringlen obligatorisk på 17. Mai sammen med rømmegrøt og spekemat. Glutenfrie super-rundstykker.


Det er høst, årets feriekilo skal av, i hvert fall tidlig på dagen, før umoralen tar over, og da passer det fint med mettende, supersunne, hevefrie rundstykker. Som i tillegg smaker skikkelig godt! Vannkringler fra Bergen har sine aner i Tysklan der du kan kjøpe nystekte brezels nesten over alt, enten harde og sprø, eller myke og nybakte.


Etter å ha krysset havet har brezels blitt til pretzels i USA, og er et populært bakverk på linje med bagels. De lages også på nesten samme måte, ved at de får et bad i kokende vann før de stekes. Semper er markedsleder p glutenfrie produkter i Norge og tilbyr et bredt sortiment med. Litt fersk timian og basilikum (valgfritt) Kjør havregryn og solsikkekjerner i blender.


Kjapp frokost, for unger skal møte opp her og der før klokka er ti, så vi må ut av huset senest halv ti. I løpet av dagen blir det jo pølse i brø is og diverse. Colonialen: Bergens beste bakeri - Se reiseanmeldelser, objektive bilder og gode tilbud på Bergen, Norge på TripAdvisor. Bergen kan friste med fantastisk bakst, og det er ikke bare skillingsboller og vannkringler det går i. Byen har et spennende utvalg bakerier og konditorier. Bygg din egen kake på nett med.


Bokmerk permalenken. Denne retten har 28kcal pr 1gram. Alltid godt å ha noen kjeks på lur i kakeboksen. Og de er helt uten hvetemel. Havrekjeks med peanøttsmør.


Jeg skal på dugnad i uken, og det serveres mat på dugnaden, den skal jeg lage, og to av dem som kommer er glutenfrie. Perfekt å servere suppe med dette gode glutenfrie foccaiabrødet til da. Oppskrifter til alle anledninger! Sunn - rask - familien - kos - gjester - tradisjon.


Kunnskap om kjøtt og egg, oppskrifter og tilberedning av mat finner du på matprat. De beste oppskriftene til kaffekosen med kaker og kaffe mm. Kaffekosen er en hellig tid for mange etter middagen. Varmes forsiktig til det er lunkent, får stå og svelle i noen minutter. Bland alle de tørre ingrediensene i bakebollen til kjøkkenmaskinen, bruk deigkrok.


Ha i væskeblandingen og oljen. Kjør til smidig deig, den skal ikke være tørr og har men noe fastere enn mange glutenfrie deiger ofte blir. De er sprø utenpå og seige inni og gir en fantastisk ekstradimmensjon til rømmegrøt, spekemat, supper og som forrett med en god olivenolje til. I tillegg er det flott babymat (de er jo uten salt) når det klør som verst i munnen: minstejenten hos oss på måneder elsket å gnafse på dem. Vi ble invitert til å dra ned for å promotere bergenske bakervarer som skillingsboller, langebrø vannkringler og hvit dame.


Kransekake er vel festkaken over alle festkaker. Populær som den er passer kransekake til 17. Lavkarbo brød og gjærbakst med oppskrifter. Mange følger ett lavkarbokosthold og trenger da oppskrifter og inspirasjon til dette. Her en del brød og gjærbakst med lavt karboenergi innhold(dvs under ) både med og uten bilder, selv om brød ikke er så enkelt uten karbo.


GLUTENFRIE BAGELS halvgrove, stykker dl rismel, hvitt, brunt eller… kristinkoker Livet på kjøkkenet, jeg koker, baker og steker uten gluten og med rent mel i posen, ingen melmikser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg