onsdag 18. november 2015

Tapas salat

Bestill Tapas hos Just Eat. Hundrevis av forskjellige restauranter. Tapas er perfekt når du skal servere mat til mange. Noe for en hver smak! La deg inspirere av våre oppskrifter her.

Her finner du gode, smakfulle småretter. Salat med bakte cherrytomater, pinjekjerner Bakte tomater får en kraftig og god smak. De passer derfor både i salat og servert alene til tapas. Sommersalat med jordbær, pistasj og mozzarella Er det jordbærsesong er denne salaten knall både i utseende og på smak.


Frisk quinoasalat med halloumi Halloumiost gjør godt seg både alene og i salat. Alle digger tapas , og det er ikke så rart. Man finner alltid noe man liker på et tapasbord.


Jeg har laget mange enkeltstående tapasretter her på bloggen, men nå tenkte jeg å gi deg oppskrifter på et helt tapasbord.

Man lager jo sjelden en rett, mener jeg. Dette er et utvalg tapasretter som jeg personlig liker godt. Du kan velge hvilken blåmuggost du foretrekker etter hvor kraftig smak du ønsker.


Du velger selv hvor mange ulike småretter du vil lage, og mange av dem kan tilberedes en dag eller to i forveien. Tanken var å lage en ekstra spesiell salat med masse smak men samtidig et frisk innslag i tapas buffeen. Med tapas på menyen vil du som vert få muligheten til å være gjest i ditt eget selskap! Forbered det meste før gjestene kommer, eller be gjestene ta med seg en rett hver. På den måten kan man stresse ned og bare kose seg når det er tid for mat.


Stekte salamiskiver med cherrytomater er utrolig lekkert når det serveres på denne måten! Det finnes selvsagt enkelte som har klare ideer om hva et tradisjonelt norsk koldtbord skal bestå av. Gravet laks, roastbiff, svinestek, kyllinglår, eggerøre, potetsalat og waldorfsalat er klassiske gjengangere. Denne enkle retten smaker utrolig godt og er like enkel å lage.


Det tar det max minutter før du kan servere. Frisk grønn salat er det perfekte følge til et utall av retter og et supert utgangspunkt når du vil komponere din egen favoritt. Bruk forskjellige typer salat som gir forskjellig smak og konsistens. Vask og tørk salaten godt.


Det er viktig for at dressingen skal henge på bladene.

En håndfull friske urter setter en ekstra spiss på det hele. Ovnsbakt paprika har en god smak. Få oppskriften her. Se oppskriften her. Ingen tapas uten kjøttboller.


Men hva ligger i begrepet tapas , er det en matrett, ett tilbehør, ett måltid eller en tradisjon? Vi har derfor satt sammen noen smaksrike menyer som vil tilfredstille dine matglade gjester. Visp sammen en enkel dressing bestående av deler olje og del eddik.


Smak til med salt og pepper. Tilsett litt finhakket hvitløk om ønskelig. Et bugnende antipasti-fat med masse deilige godsaker er perfekt delemat. Fyll opp med for eksempel: spekeskinke i tynne skiver spekepølser fennikelsalami gorgonzola talleggio fersk mozzarella marinerte oliven ferske eller tørkede aprikoser jordbær aioli tomatsalat (se egen oppskrift) rødbethummus (se egen oppskrift) plommekompott (se egen oppskrift) grissini godt brød ristede salte. Typisk for tapas er en blanding av oliven, smakfulle oster og småretter som melon med spekeskinke.


I hjemlandet Spania serveres ofte tapas som gratis tilbehør til aperitiffen før middag. I mange andre land har tapas blitt en egen kokekunst der restauranter serverer forskjellige spanske småretter som til sammen blir et helt måltid. Her har vi brukt ferskosten sammen med litt honning, sitronsaft og frisk basilikum. Dermed får du en nydelig dressing som passer perfekt til den sunne og lekre kyllingsalaten, men som også fint kan brukes som tilbehør til andre typer salat.


Det er nemlig ikke så mye som skal til for å trylle frem fristende munnfuller. Tre dem gjerne på pinne, da ser det mer fristende ut og blir også enklere å spise. Ta en titt i skuffer og skap, og finn frem det du har tilgjengelig. Pasta salat Kylling og soltørket tomat (egg og gluten) Focaccia og diverse dressinger.


Alt blir lagt opp på fat og kan settes rett på bufféen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg