fredag 13. november 2015

Laks i folie på bål

Prøv deg på en lakseburger neste gang du setter på grillen. Vi har oppskriften. Pakk laks og grønnsaker i al- folie og varm alt på bål. Laks i folie er kjempegod turmat! Lag gjerne foliepakkene kvelden i forveien, ta dem med ut på tur og grill dem på et bål !

De kan også slenges på grillen eller stekes i ovn. Du kan tilberede alt på forhånd og du trenger kun å konsentrere deg om å slappe av mens laksen blir ferdig på grillen. Et bål , en planke af træ, lidt sølvfolie, nogle træpinde – og så laks , kylling og et par bananer.


En enkel måte å tilberede laks på er alt-i-en-pakke. Den kan legges rett på grillen eller stekes i stekeovn om det er dårlig vær. Ha laksefilet sammen med grønnsakene i folie og pakk folien rundt laksen med skjøten opp.


Stek på grillen i ca. Lag en bunn i folien og legg i laks og grønnsaker skåret i biter.

Ha på salt og pepper. Hell over matfløte og sitronsaft. Pakk folien godt rundt slik at det blir en liten pose. La den ligge i bålet i ca. Se på den om den er gjennomvarm, om ikke la den ligge noen minutter til.


Server med tzatziki og ferskt brød. Fisk i folie på bål. Hvis dere skal på tur og du har lyst på noe litt mer mettende enn pinnebrød eller pølser, er fisk i folie på bål både lettvint, godt og sunt. Legg en laksefilet i hver pakke, dryss på salt og pepper og fordel resten av crème fraîchen over. Bak laksen midt i stekeovnen til alt er gjennomkokt, ca.


Tips: Pakkene kan også varmes på grillen. Vend alt i litt flytende margarin og legg det over på et ark aluminiumsfolie. Pakk godt sammen og legg det på bålet i ca. Pakk inn skiver av laks eller ørret i aluminiumfolie med smør eller olje.


Tilbehøret finner du i oppskriften. Men etter min erfaring blir ofte anbefalt tilberedningstid litt kort i forhold til slik de fleste i familien foretrekker den. Derfor pleier jeg å legge på minst minutter.

Den kan stekes i stekeovn eller tas med ut og legges på grillen. Her er en superenkel oppskrift på laks i folie - som er ment for grillen, men kan finfint også bakes i ovnen Ostesmørbrød På Bål. Tre ostesmrbrd pakket inn i folie , Det er kun din fantasi som setter grenser nr du skal lage mat p bl, man På denne siden finner du fagstoff om mat for barn på skolen og SFO. Dersom værgudene ikke spiller på lag og middagen må lages innendørs, kan du bake fiskepakken i ovnen.


Da kan du bytte ut aluminiumsfolien med bakepapir som knyttes sammen med bomullshyssing. Godt tilbehør til laks i folie. Det finnes nesten ikke grenser for hva du kan ha sammen med laks i folie.


Legg kyllingbitene over på et ark aluminiumsfolie sammen med grønnsakene, smør, krydder, salt og pepper. Tørk fisken godt utenpå og inni. Spises sammen med for eks.


Pensle at ark tykk aluminiumsfolie med litt smør eller olje. Gni fisken inn med salt og pepper både utvendig og i buken. Fyll fisken med vårløk og et par sitronbåter og pakk inn og legg den i glørne på bålet eller i en langpanne i varm stekeovn 1ºC. Du kan alltids åpne underveis å sjekke hvor mye den er steikt, hvis du liker den steikt på en spesiell måte:) Her kan jo du bruke hvilken fisk du vil.


Bare husk å juster tiden etter størrelsen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg