tirsdag 17. november 2015

Hånd fot og munnsykdom flere ganger

Finn laveste nettpris her. Hånd -, fot - og munnsykdom er en virusinfeksjon med utslett i munn, hender og fotsåler. Den forekommer først og fremst hos barn under år, er svært smittsom og kan opptre i små epidemier. Siden hånd -, fot - og munnsykdom skyldes et virus, er det lite man kan gjøre, annet enn å lindre og gi smertestillende mot feber. Blemmene i munnen er de som gir størst plager for de minste, og gjør blant annet at det kan være vondt å spise.


Mange har i tillegg feber og smerter i munn og hals.

I de aller fleste tilfeller går sykdommen over av seg selv innen en uke. Hånd - fot - og munnsykdom har vært litt i skuddet den siste tiden, og det kan godt hende at leger setter denne diagnosen uten at det er 1 sikkert. Så vidt jeg har kunnet bringe på det rene er det lite trolig at man er spesielt disponert for denne sykdommen, men tilfeldigheter kan selvfølgelig teoretisk gjøre at man får lidelsen flere ganger. De forårsakes av ulike virus, den ene tilstanden rammer mennesker, den andre dyr.


En del av barna vil også få feber, men sjelden over 35°C. Hånd -, fot og munnsyke skyldes et virus som smitter ved kontakt med spytt, slim og avføring fra en som er smittet. Munn og klovsyke i bhg, ang smitting flere ganger.


Side er munn- og klovsyke en felles virusinfeksjon som små babyer og spedbarn kan oppleve.

Når et spedbarn har hånd , fot og munn sykdom du kan oppleve en mild feber, samt en reduksjon i barnets appetitt. Vanligvis foreldrene vil begynne å legge merke til noen sår rundt kinn, tunge og tannkjøtt områder. Hånd , fot og munnsykdom kan også overføres ved direkte kontakt med uvaskede hender eller en overflate som inneholder spor av viruset. Hvem er i fare for hånd , fot og munnsykdom ? Unge barn har størst risiko for å få hånd , fot og munnsykdom.


Risiko øker hvis de går i barnehage eller på skolen, da virus kan spre seg raskt i disse anleggene. Coxsackievirus er en vanlig årsak til infeksjon. Herpetic gingivostomatitt og herpangina er betingelsene som oftest forveksles med hånd , fot og munnsykdom. Differensiering er vanligvis basert på feberhistorien, forekomsten og utseendet av utslett, og plasseringen av magesårene. TL våkna på kvelden og hylskrek og hadde kjempevondt da hun hadde hånd -, fot - og munnsykdom.


Spiste nesten ikke, drakk nesten ikke heller. Var hos lege to ganger , men det var ikkeno de kunne gjøre. Annet enn å si at jeg måtte passe på så hu ikke tørka ut. Hnd-, fot - og munnsykdom - Hnd-, fot - og munnsykdom (ogs hnd-, fot - og munnsyke) er en menneskelig infeksjonssykdom som kjennetegnes av lette allmensymptomer og utslett p. Sykdommen smitter fort, derfor br barnet holdes. Virusinfeksjonen gir blemmer i munnen og enkelte ganger ogs p hender og ftter.


Lesjoner kan også vises på rumpe og kjønnsorgan.

Disse stammer fra en gruppe kalt enterovirus slekten. Utslettet er ikke kløende og kan føre til munnen smerte. De fleste får også blemmer i håndflaten og under føttene. Munn- og klovsyke, akutt, ondartet og smittsom virussykdom som særlig angriper klovdyr, spesielt storfe og svin, men også småfe og ville drøvtyggere. Blink videre etter – på straffer.


Hest, hun katt og fjærfe kan infiseres eksperimentelt, men angripes neppe spontant av sykdommen. Jeg tror jeg har ftt hnd- fot - og munnsyke. Det rammer i hovedsak barn opp til ti r, men ogs voksne kan bli syke.


Kan et barn f hnd-munn og fot sykdom flere ganger ? Hn fot og munnsykdom Smittevern Dettol Hn fot og munnsykdom hos voksne er sjelden, og symptomene kan fre til alvorlig ubehag. Br voksne som har denne sykdommen vre hjemme fra jobb?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg