mandag 9. november 2015

Feber og oppkast voksen

Kvalme og oppkast kan skyldes mange sykdommer, men også alvorlige infeksjoner. Hvis en febersyk person synes det er vondt å se mot lys, kan hun ha meningokokksykdom eller en annen form for hjernehinnebetennelse. Det er vanlig å få hodepine av feber. Feber - er det alvorlig? Dette er kroppens mekanisme for å bekjempe organismer som virus og bakterier.


Husk at kvalme og oppkast også kan ha andre årsaker enn infeksjon. Hvis du bare er kvalm og har oppkast , uten at det kommer diare i løpet av et døgn, øker sannsynligheten for at det dreier seg om noe annet enn en mage- og tarminfeksjon. Hos spedbarn under måneder forekommer mage- og tarminfeksjoner sjeldent. Oppkast i en voksen uten temperatur begynner ofte under påvirkning av ulike faktorer, og det er viktig å vite hvordan man skal hjelpe pasienten på riktig måte. Ofte oppstår brekninger i voksne og barn som en selvstendig patologi, men kombineres ofte med diaré og feber.


Betennelse i lungene - fortsetter med dype hosteangrep, feber og smerte i lungene. Konvulsive angrep med sammentrekning av membranen er så sterke at oppkast fremkommer med sputumutladning. Allergier - Allergens virkning fremkaller ukontrollable hosteangrep, i noen tilfeller med oppkast , rennende nese, nysing og feber. Mindre barn reagerer ofte på infeksjoner med høyere temperatur enn større barn og voksne. Høy feber følges dessuten ofte av oppkast og diaré selv om fordøyelseskanalen ikke er angrepet av sykdommen.


Feber og oppkast voksen

Frostrier forekommer aldri hos barn som er yngre enn to–tre år, og de sees sjelden hos større barn. Jo yngre barnet er, jo lettere blir det alvorlig dehydrert ved feber og oppkast , sier helsesøsteren. Størdal forklarer at oppkast ved feber først kan bli farlig når det går utover væskebalansen. Ved kraftig og langvarig oppkast er særlig spedbarn under ett år utsatt, de har mindre reserver og blir derfor lettere uttørket, sier legen. Hva er utslett med feber ? Utslett med samtidig feber skyldes vanligvis en infeksjonssykdom, oftest forårsaket av virus.


Kilde: Spesialist i Allmennmedisin hos Din Lege AS, Andreas Fismen. Hormoner som styrer blodsukkerbalansen. Det dreier seg om Insulin og glucagon, som avgis til blodet. Pankreatitt kalles også bukspyttkjertelbetennelse.


Sykdommen ledsages ofte av mage- og ryggsmerter. Uforklarlig og kontinuerlig vektnedgang, eventuelt manglende oppgang ettersom barnet vokser i lengde. Hodepine, særlig morgenhodepine, eventuelt med oppkast , kan være tegn på svulst i hodet, vedvarende kvalme med eller uten oppkast , hyppig oppkast som ikke går over innen rimelig ti eller som ikke er forbundet med pågående infeksjon. Hikke, feber og oppkast er blant de mest vanlige plagene babyer har i løpet av livets første måneder. Disse tilstandene kan oppstå sporadisk i flere år og er ganske normale.


Les mer om hvordan foreldre kan behandle barn med hikke, feber og oppkast her! Jeg er en voksen kvinne som blir ofte syk av rødvin. Kan drikke enkelte ganger små mengder, men får oppkast , diare, feber og er sengeliggende i 1. Er dette tegn på divertikler. Kan jeg bli testet for dette hos fastlegen. Opplever ikke å bli sånn av andre alkohol holdige drikker.


Diaré og oppkast i en voksen uten feber er symptomer på nedsatt funksjon av mage-tarmkanalen. De kan forekomme mot bakgrunn av indre sykdommer, infeksjon i kroppen eller erfarne stress. Denne artikkelen vil vurdere hvordan å bli kvitt denne tilstanden og forhindre utseendet av ubehag i fremtiden. Hvis det har diare og oppkast kommer feberen fra en infeksjon i mageregionen. Man bør være litt ekstra oppmerksom hvis barnet har feber , og du ikke skjønner hvor feberen den kommer fra.


Behandlig ved omgangssyke. Omgangssyke går over av seg selv og er som regel en ufarlig tilstand. Et problem med omgangssyke kan være uttørring (dehydrering), fordi man mister væske ved både oppkast og diaré.


Spesielt utsatt for dehydrering er små barn og eldre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg