tirsdag 24. november 2015

Hvorfor er det så vanskelig å bli gravid

I denne episoden av Babyverdens podcast snakker jordmor Annett Hegen Michelsen om hvorfor det kan være vanskelig å bli gravid. Og hva du og partneren din kan gjøre hvis dere sliter med å bli gravide. Det er selvfølgelig vanskelig for alle par når prøvingen tar lenger tid enn man hadde trod sier familieterapeut Tone Bråten. Når babyen er planlagt, er de fleste klare til å bli gravide med én gang.


Og da kommer skuffelsen fort. Når par prøver å bli gravide selv, føler de et ansvar. Enkelte medikamenter kan gjøre det vanskeligere å bli gravid , og i noen tilfeller kan det være aktuelt å kutte ut eller bytte til en annen type. Snakk med legen din!


PODCAST: Jordmor Annett Hegen Michelsen snakker om hvorfor det kan være vanskelig å bli gravid. Ufrivillig barnløshet er vanligere enn mange kanskje tror. Hvorfor opplever mange det vanskelig å få barn? Hvilke faktorer spiller inn, og hva kan vi gjøre for å bli gravide ? Hadde inntil mars i år kobberspiral som jeg hadde hatt i år. Jeg pleier å ha eggløsningss.


Har hatt uregelmessig mens de siste årene. Hvordan finner jeg ut når jeg er mest fruktbar når jeg ikke har mensen å følge. Bruker daglig marevan. Jeg er år og er klar over at det blir vanskeligere å bli gravid jo eldre jeg blir. Mange par sliter med å bli gravide.


Venter vi for lenge med å få barn, og er det hjelp å få? Det eneste jeg vet for sikkert var at vi hadde mye og intens sex tre dager før og en dag etter eggløsning denne ganger, uten noe plan for å bli gravid. Det andre som gjør det litt vanskelig i min og din alder er faren for å spontanabortere før uke, jeg tror det er fordi faren for missdannelse er stort tilstede og derfor skjer det med.


Menn og overholdelse av avtaler. Hei, Jeg lurer litt på dette med å måle AMH. Jeg tenker ikke da på de som er eller eldre og da vel har egg med dårligere kvalitet, men på unge kvinner ned i tyveårsalderen som får påvist lav AMH.


Jeg trodde det var FSH som sa noe om kval. Faktum er at det fortsatt bare er en måte man kan bli gravid , og det er når en sædcelle befrukter kvinnens egg, noe som bare kan skje ca til timer etter eggløsning. Det som er vikig når man har vanskeligheter med å bli gravid , er å finne nøyaktig tidspunkt for eggløsning.


Dette er avgjørende for at du skal lykkes. En gynekologisk sjekk kan noen ganger avgjøre årsaken til at en kvinne ikke klarer å bli gravid. Legen leter etter de første tegnene på et problem i livmoren og eggstokkene, og utelukker komplikasjoner eller avvik.


Et vanlig problem som gjør det vanskelig å bli gravid , er diagnosen polycystisk ovariesyndrom. Ikke vært noe flink til å følge opp p-pillene, så nå har jeg fått satt spiral. Men det jeg lurer på er om jeg har mulighet for å bli lett gravid igjen senere med tanke på de tre abortene?


Bekymrer meg veldig for det. Kvinner har ulik fruktbarhet, og ingen vet hvor fruktbare de er før de prøver å få barn eller glemmer prevansjon. Eldre kvinner er mindre fruktbare, så en 20-åring vil mye lettere bli gravid enn en 30-åring.


Overvekt og undrevekt reduserer fruktbarheten, så en normalvektig kvinne vil lettere bli gravid en en som ikke er det. Sykdommer som PCOS og klamydia nedsetter fruktbarheten. Legen hadde likevel god informasjon å gi henne.


Han sa at sannsynligheten for å bli gravid i løpet av måneder er på prosent dersom en har mer enn fire samleier i uken. Den er på prosent ved 1-ganger i uken og bare prosent med samleie sjeldnere enn en gang i uken. Så blir den null da, etter hvert som det måtte bli mindre.


Skjul at jeg er logget inn. Det finnes hjelpemidler som kan øke sjansene for å bli gravid fortere. Finn eggløsningen og hvilke dager du kan bli gravid Hvis man er oppmerksom på når man har eggløsning, øker sjansene for å bli gravid. Det er nemlig bare et par dager i hele menstruasjonssyklusen man er fruktbar. For å understreke det første innlegget mitt (kl 13:48) så sier jeg ingenting om at jeg tror han er utro.


Det som slår meg er at det er mer i retning av utro i tankene. Er jeg virkelig den eneste personen som synes dette mamma greiene er så vanskelig ? Har en uker gammel sønn som ikke sover uten at han får sove på meg, det sier seg selv at jeg sover ikke. Min mann arbeider hver dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg