mandag 2. november 2015

Hvor lenge blør hunden i løpetiden

Perfekt kokte egg hver gang, uansett om du ønsker de bløt,medium,eller hardkokt. Det er viktig å være klar over at løpetiden ikke nødvendigvis er slutt selv om tispen ikke blør lenger. Hos de fleste tisper er det lite blødninger de dagene hun er fruktbar. Finnes det p-piller til hund ? Det finnes preparater som utsetter løpetiden en kortere periode (f.eks.


Promon vet.). Når tispen har løpeti betyr det at hun kan bli gravid. Hunden blør i starte av løpetiden , som typisk varer i ca. Generelt vil det si at hun blør de første åtte til fjorten dagene, men dette svinger veldig fra hund til hund.


Blodet skifter farge gjennom løpetiden. Skinndrektighet hos hunder. Tilstanden forsvinner gjerne spontant (av seg selv) etter cirka to uker og medfører sjelden ettervirkninger.


En gjennomsnittlig tispe blir lettest drektig dersom hun parres rundt 11. Problemet er at det optimale tidspunktet for parring varierer mye fra tispe til tispe og kan også variere fra en løpetid til en annen. Du kan ikke derfor reise på dagen i løpetiden og tro at alt går greit.


Så når hun har løpeti bør du ikke la hunden din være utenfor uten tilsyn, og du vil måtte ha henne i bånd hele tiden når dere er på tur. Generelt vil andre hundeeiere du møter kunne kontrollere hundene sine, men lukten av en tispe i løpetid kan forårsake aggressiv oppførsel hos enkelte hunder. Brunsten er perioden når hunden står for hannhund og parring kan skje. Denne starter etter 9-dager ut i løpetiden og varer i 3-dager, enkelte tisper har forlenget brunst og står for hannhund lengre.


Det er under brunsten at eggløsningen skjer og dermed denne perioden at tispa kan bli drektig. Hvor lenge blør de? Er det slik at det drypper hele perioden på 2-uker, eller avtar det etterhvert? Har hørt at de første løpetidene er verst med tanke på blødning, og at det avtar etter et par sykluser.


Jeg har prøvd å finne fakta om løpeti hvor lenge varer løpetiden , hvor lenge blør en hund som har løpetid osv, men det står så mye forskjellig, og alle steder står det at det er store individuelle forskjeller, så da finnes ingen fasit konkluderte jeg med. Så klart er alle hunder forskjellige. En løpende tispe kan være vanskelig å jakte me dersom hun er mer interessert i seg selv enn jakta.


Noen tisper kan utføre jaktarbeide helt topp til tross for løpetiden. Jenta mi har ei seng i stua som hun ligger mye i, og når hun blør så tror jeg hun føler seg som meg - litt oppblåst og ubehag i mageregionen, for hun ligger mye og vil helst ikke leke noe særlig. Hun vil da få en normal løpetid med normal eggløsning, og det vil ikke påvirke evnen til eventuelt å få valper.


Det eneste du kan oppleve er litt kvalme etter første dosen. Vanligvis må man holde på 1-uker, hvor virkningen kommer raskere jo nærmere man er den egentlige løpetiden. Hei Charlotte, det er mulig å undersøke en hund som har eller nettopp har hatt løpetid og se hvor den er i syklusen, gjøres hos veterinær.


Blødningen begynner dag en, og varer for noen hele løpetiden , mens andre bare blør de første to ukene. Du må egentlig passe på hele løpetiden , da det er individuelt når den er mest parringsklar i syklusen. Min erfaring er at det er minimalt med blod som havner på gulv, men så har jeg en liten hund og antagelig blør hun mindre enn hunden din. Men generellt sett varer proøstrus ca 7-dager. Da blør hun en del og vagina svulmer opp.


Så minker blødningen og hun kommer i østrus som varer fra 3-dager. I denne perioden er hun villig til å parre seg. Vi dusjer henne hyppigere, og lukten er bedre rett etter, men så kommer den tilbake. Vi opplever ofte at pomeranianhundene våre ikke blør i det hele tatt. Ta en hvit bomullsdott og stikk litt inn i skrittet på hunden og sjekk hvordan fargen på blodet er.


Det hender at flytningene kommer så tett etter selve løpetiden at det oppfattes som en forlenget løpetid. Noen ganger er flytningene fra skjeden mer sparsomme, og man ser bare at hunden slikker seg bak, mer enn normalt. I noen tilfeller er livmorhalsen lukket (”lukket pyometra”), og da vil man ikke se flytninger. Og må de ha tispebukse? Løpetiden hos katt.


Og hvor lenge varer den? Mange venter for lenge med å ta sin gamle hund eller katt til veterinær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg