mandag 23. april 2018

Feriepenger skatt

Dette kan være lurt å vite om skattepenger og skatt. Feriepenger er skattepliktig, men utbetales trekkfritt. Foreslår nye endringer. Jobbsikkerhet og lønnsvekst.


DU et Supergavekort på 7kroner. Skatt av feriepenger.

Det betyr at du ikke skal trekke skatt av disse når de utbetales. I praksis oppleves dette som at det ikke trekkes skatt av feriepenger samt at det kun trekkes halv skatt på desember lønningen. Dette betyr imidlertid ikke at feriepengene og halve desember lønningen er skattefrie.


Det innebærer bare at det trekkes mer skatt i de øvrige 1månedene. Dersom feriepengene utbetales i det året de er opptjent, for eksempel når en arbeidstaker slutter i jobben, skal det trekkes skatt av feriepengene. SKATT PÅ FERIEPENGER : Flere har tatt kontakt med Arbeidstilsynet for å spørre om de må skatte av feriepenger som blir opptjent og utbetalt samme år. Svaret får du lenger ned i saken.


En av de vanligste misoppfatningene innenfor skatt er at feriepengene er skattefrie.

Den som ikke har vært i jobb året før, har også rett til ferie, men ikke til feriepenger. Hvis man får en avtale med arbeidsgiver om forskudd på feriepenger må man også huske på at disse først kan utbetales samme år som feriepengene egentlig skal utbetales for å unngå forskuddstrekk på beløpet, minner Arntsen om. LES OGSÅ: Slik får du mest for feriepengene.


Men som ansatt har man ikke krav på dette. Det som vanligvis skjer er at man betaler litt mer skatt av de vanlige lønningene resten av året, for at det rent fysisk ikke skal trekkes skatt av feriepengene når de utbetales. For nærmere regler om skattetrekk, kontakt skatteetaten. Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).


Det trekkes også skatt av den delen av feriepengene som overstiger ferielovens 1prosent (for de som ikke har tariffavtale). Avtalefestede feriepenger. Her er de rikeste i din kommune. Det finnes noen feller man kan gå i, som er ukjente for folk flest.


Det skal beregnes skatt også av feriepengene når frikorts-beløpet er brukt opp. Typiske spørsmål vedrørende feriepenger er når kan du kreve å få feriepengene utbetalt, hvor mye har du krav på og skal det skattes av feriepenger. Det samme gjelder feriepengegrunnlaget, dersom det ikke har skjedd et oppgjør av feriepengene ved fratreden.


Videre inngår feriepenger i grunnlaget for beregning av arbeidsgiveravgift. Mange ansatte ønsker imidlertid at feriepenger som er opptjent i opphørsåret, ikke utbetales før året etter, altså i ferieåret. Det kan være mange grunner til dette, blant annet at de ønsker å ha penger igjen når ferien avvikles, men hovedgrunnen er nok at de ikke ønsker at det skal trekkes skatt av dem.

Når du leverer a-melding får du en tilbakemelding i Altinn (eventuelt direkte i lønnssystemet) med informasjon om beløp, kontonummer, kid og hvilken skatteoppkrever du skal betale til. Er feriepenger fritatt for skatt ? Her hersker det en del misforståelser. Hovedregelen etter skatteloven er at enhver fordel vunnet ved arbeide er skattepliktig.


Siden feriepenger klart må sies å være en fordel vunnet ved arbeid inngår også feriepenge i beregningen av skattetrekk. Forskuddstrekk i feriepenger , feriepengeoppgjør for månedslønnede og ekstra feriepenger for de over 60. I denne artikkelen får du vite det trenger om reglene for skatt på feriepenger. På tide å digitalisere håndteringen av ferie og fri?


Manuelle rutiner rundt ferie og fri tar mye tid både for ansatte, ledere og administrasjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg