mandag 30. april 2018

Slippe å jobbe ut oppsigelsestiden

Ellers gjelder de samme reglene som ved vanlig oppsigelse. Dette har jeg svært lite lyst til, og vil egentlig bare bli ferdig. Det høres kanskje opplagt ut at arbeidstaker har rett og plikt til å utføre sitt arbeid i oppsigelsestiden. Domstolene har imidlertid i flere saker gitt arbeidsgiver medhold i at den ansatte må godta endringer eller omplassering til annen stilling i oppsigelsestiden.


Disse alternativene vil i alle fall føre til at du får lønn.

Temaet for oppgaven er arbeidsgivers mulighet for å pålegge arbeidstaker å fratre under oppsigelsestiden , herunder hvilke hensyn som tillegges vekt i en slik vurdering. Hva blir konsekvensen om en velger å ikke møte på jobb under oppsigelsestiden ? Har en helt ordinær på gulvet stilling, altså ingenting med meg som ikke kan erstattes. Men jeg oppfordrer uansett alle til å fullføre sin oppsigelsestid med flagget til topps.


Det er så viktig å få med seg en referanse til senere anledning. Driter i oppsigelsestiden og setter din arbeidsgiver skikkelig i beita. Du bryr deg ikke for du har fått drømmejobben.


Fordi du skal jobbe som vanlig i den første jobben.

Hvis ikke det kræsjer med vakter må du i så fall jobbe dobbelt den perioden. Du kan ikke forvente å slippe å jobbe i oppsigelsestiden pga du har fått deg ny jobb! Du har jo ikke forstått greia med oppsigelsestid. Er det slik at hvis jeg ikke har krav på å avvikle ferien i oppsigelsestiden min (fra 18. februar til 18. mai), kan bli enig med arbeidsgiver om at jeg tar ut ferien i oppsigelsestiden og så avslutte etter en måned og tre uker? For deretter straks å starte opp hos min nye arbeidsgiver uten å avvikle ferien.


Om du har mottatt oppsigelse fra din arbeidsgiver, eller selv sagt opp jobben plikter du å jobbe ut oppsigelsestiden. Det betyr at du plikter å jobbe en periode fra oppsigelsen blir gitt og til du kan fratre din stilling. I arbeidsforhold har man i utgangspunktet avtalefrihet. Da tittelen på tråden din er mangelfull, må jeg stenge tråden.


Vi anbefaler våre brukere å benytte seg av gode titler for å beskrive trådens innhold og dermed treffe riktige mottakere. Jobbe ut oppsigelsestiden din med mindre du blir enig med din nåværende sjef om å slutte tidligere. De fleste seriøse bedrifter respekterer at folk har oppsigelsestid.


Så viss den andre jobben går fløyten av den grunnen er det ikke sikkert det er noe bedre å jobbe det andre stedet. Jeg har nå bestemt meg for å slutte selv om det kan være vrient å finne seg en ny jobb. Problemet er at jeg overhodet ikke vil jobbe i oppsigelsestiden , jeg har en følelse av at min oppsigelse ikke vil være spesielt populær og at det kanskje kan forværre situasjonen for meg de siste ukene.


Dersom arbeidstakeren ønsker å jobbe ut oppsigelsestiden er det i rettspraksis oppstilt et snevert unntak for arbeidsgiver rett til å stenge arbeidstakeren ute.

Det var lenge tvilsomt hvilken adgang arbeidsgiver har til å kreve at arbeidstaker fratrer sin stilling før fullført oppsigelsestid. Det er også viktig å være klar over at du ikke har samme rettigheter når du sier opp selv som når arbeidsgiveren sier opp deg. De kan ikke holde på deg i mer enn tre måneder.


Dersom ikke annet er avtalt, plikter du å jobbe ut oppsigelsestiden fra datoen arbeidsgiver mottar oppsigelsen din. Dersom arbeidstaker sier opp jobben med en oppsigelsesfrist på eksempelvis tre måneder i mai, begynner oppsigelsestiden å løpe 1. Arbeidstaker plikter å jobbe ut oppsigelsestiden , som vanligvis starter fra den 1. Oppsigelsen får da virkning fom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg