tirsdag 3. april 2018

Blødning en uke før mensen

Vanlig menstruasjon er regelmessig, varer tre til seks dager og kommer omtrent hver fjerde uke. Enhver blødning fra livmoren utenom den normale menstruasjonsperioden betegnes unormal blødning eller uregelmessig blødning. Se dette an i litt mer tid en del dager, kanske en uke eller to, og der er enhver grunn til å tenke seg at blødningen opphører da. Skjer dette, trenger du ikke å foreta deg noe mer. Hos de fleste kvinner kommer menstruasjonen nokså regelmessig, men det er normalt at den varierer opptil fem dager fra gang til gang.


Er variasjonen større, kalles det uregelmessig menstruasjon.

En blødning sammen med magesmerter kan skyldes løsning av morkaken, og da må man komme seg til nærmeste fødeavdeling fortere enn svint, sier Nesheim. Kan man være gravid selv om man har mensen ? De fleste kvinner vil miste mensen helt dersom det har skjedd en befruktning. Noen gravide kan ha sparsomme blødninger fra skjeden de første 2-månedene.


Hvis man er gravid kan man ikke få en skikkelig mens, men man kan få en mensenlignende blødning som virker som om at man har en vanlig mens. Rundt en av fire av alle gravide opplever blødning i de første ukene av. Blødning under graviditeten kan ha mange ulike årsaker.


Mensen , Tante Rø Uka, Perioden.

Ikke så kjært barn har mange navn. I det siste har mensen endelig kommet litt frem i lyset, blant annet med den blodferske norske boken om mensen. Svangerskapslengde og mengden blødning må vurderes. Småblødninger i form av litt rosa på papiret når du tørker deg, eller en liten dråpe i trusa, er vanlige og som regel ufarlige.


Den kommer når et modnet egg fra eggstokken ikke har blitt befruktet etter at det ble sluppet fra eggstokken to uker tidligere. Når jenta har kommet godt igang med puberteten, vil eggløsning starte. Utsette blødning – kontinuerlig bruk av p-piller. Du kan ta – brett i strekk så lenge du ikke får småblødninger.


Det kan bli en svært farlig situasjon, men forekommer kun i 1-prosent av alle svangerskap. Om du blør i uke 1 eller er det grunn til å oppsøke lege for en nærmere undersøkelse. Normalt kommer det ikke blødning tidlig i graviditet. Du beskriver at det kommer blødning fra livmorhalsen når du får tatt celleprøve.


Det kan tyde på at du har rikelige kjertler på livmorhalsen, og da blir det lett blødning. Slikt er ganske vanlig hos kvinner i fruktbar alder. Få legen til å undersøke deg, hvis det fortsetter.


Jeg er år og har stort sett igjennom alle år hatt regelmessig menstruasjon med dagers syklus. Det er skikkelig irriterende å bare ha.

Både varighet, smertebilde og mengde blødning ved menstruasjon er individuelt, og varierer mye fra kvinne til kvinne. Også graviditet kan gi slik blødning (da oftest ved tidlig avbrudd). Livmoren trekker seg litt sammen ved menstruasjon, og det du opplever nå kan nok være dette.


Jeg synes du bør ta en graviditetstest. Da kan du utelukke at det er dette.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg