onsdag 18. april 2018

Oppkast barn mat

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Hver uke gir vi deg to raske middagsalternativer som består av bare produkter. Flere spennende middager på under minutter. Se våre spennende oppskrifter her.


Smerter i seg selv kan gi kvalme og oppkast. Hoste, feber og overspising er noen andre årsaker til kvalme og oppkast hos barn.

Når bør man oppsøke lege? Ved kvalme og oppkast hos et barn som er uforklarlig, assosiert med nedsatt allmenntilstand eller som er ellers påfallende, bør man søke lege for videre utredning. Hos barn under år begynner dette gjerne med plutselig oppkast , med diaré og feber etter hvert. Barn under år blir dårligst, og de har som regel feber ved en mage-tarminfeksjon.


De minste barna kan ha 3-slike infeksjoner i løpet av en vinter fordi de har liten immunitet mot slike virus. Oppkast hos barn Hvorfor kaster barnet mitt opp? Den vanligste årsaken til oppkast hos barn er mageinfeksjoner.


I slike tilfeller er oppkastet ledsaget av diare og feber. Pleide å få raset eple da jeg var liten.

Litt mat , mye væske og smaker ikke sånn aller værst om det kommer opp igjen Loff er også greit. Cola kan være godt for å få litt smak i munnen. I utgangspunktet anbefales vel at kullsyren røres ut, men da smaker heller ikke cola så mye så da kan du heller bruke eplejuice og farris. Hvert år blir flere barn og voksne syke med oppkast og diaré.


Norovirus er ekstremt smittsomt og gir en kraftig mageinfeksjon som varer 2-dager. Det er ikke uvanlig å kaste opp flere ganger i timen på det meste. Ikke nøl med å søke legehjelp hvis du har et spedbarn som får symptomer på mageinfeksjon.


Overskuddsgulping må ikke forveksles med oppkast. I noen tilfeller kan oppkastets utseende gi mistanke om spesifikke tilstander. Mat er sjelden det som frister mest når du har omgangssyke, og heldigvis kan kroppen klare seg i ukevis kun på væske. Kvalme er ubehagelig, men normalt ikke farlig. I denne artikkelen ser vi på noen av årsakene til oppkast hos barn , både vanlige og mer sjeldne - de mulige årsakene er mange, og denne listen er ikke uttømmende.


Mage- og tarminfeksjon forårsaket av bakterier eller virus eller parasitter. De fleste gangene barn kaster opp skyldes det en mageinfeksjon. Mageinfeksjoner forårsakes oftest av virus. Infeksjonen varer bare en kort tid.


Den største fare ved oppkast er dehydrering (væskemangel). GEM-pulver kan brukes av barn i alle aldre, mens Resorb er beregnet til barn over år.

Gi mat igjen så snart som mulig. Melkesyrebakterier kan forkorte varigheten av diaré. Hvis barnet ikke får i seg mat , men syns det er greit å drikke, kan det være lurt å tilby næringsdrikker.


Barn med sykdom som varer over ti har ofte problemer med appetitten og veksten. Kvalme, oppkast og diare er det man på godt norsk kaller omgangssyke. Fra tid til annen går det epidemier med sykdommen som gjør at mange blir syke på en gang. Ofte er dette virussykdom og det går som regel over av seg selv etter 2-dager.


Dette er ikke et råd om å bli frisk av oppkast og oppkastsyke. Ingefær har blitt brukt i tusenvis av år som et middel for å kurere kvalme, oppkast , sjøsyke, kolikk og dårlig appetitt. Barn som har fått påvist bærerskap med MRSA kan gå i barnehage som vanlig. Smitterisikoen er størst mens man har symptomer med oppkast og diaré, og barn bør holdes hjemme i denne perioden. Magesmerter kan være ledsaget av anoreksi, kvalme og oppkast og eventuelt også obstipasjon eller muskulær defens.


Disse symptomene kan gi viktig informasjon om etiologien. Mange av tilstandene som forårsaker akutt abdomen, er potensielt livstruende. Sykdomsmønster og klinisk bilde er annerledes hos små barn og svært gamle.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg