onsdag 25. april 2018

Dessert til skinkestek

Se utvalget og opplev smakene her. Har du tips eller ideer? Gilde er opptatt av miljøet. Dette kaller vi griseløftet. Smakfulle oppskrifter. Hundrevis av forskjellige restauranter.

Topp nachochips med is og dypp i sjokolade. Raskt, enkelt og digg! Skal du ha mange på besøk i julen? Dessert når du skal ha mange på besøk. Da er crème brûlée perfekt som dessert!


Til skinkestek serverer jeg gjerne crème brûlée, som med sin karamelliserte smak passer godt til svinekjøttet. Skinkestek er søndagsmat, mormormat og tradisjon. Med saftig kjøtt, sprø svor, tykk brun saus, epler og svisker blir dette et måltid som samler familien rundt bordet.

Lag gjerne en stor porsjon - da har du nydelig pålegg til julens mange frokoster. Rør godt til sukkeret er oppløst. Del eplene i båter. Stek dem sammen med svisker i en stekepanne med smør. Steken har en deilig sprø svor og du kan nå skjære den opp i skiver.


Server med hjemmelaget surkål , epler, svisker, sjysaus og rørte tyttebær. Kokt potet passer bra til denne klassiske retten. Tilbehør kan til fordel velges utifra sesongen. Klassisk tilbehør er som for eksempel, poteter i forskjellige variasjoner, kokte gulerøtter, surkål, rosenkål, blomkål, brokkoli, asparges ol.


Når det kommer til saus, kan sjysaus, brunsaus og peppersaus anbefales. Antall porsjoner beregnes ut i fra størrelse på skinkestek. Til alle dere som er litt skeptisk til hvitløk, må jeg skynde meg å si at den gir en veldig god aroma til hele denne retten. Den gir ikke noen sterk smak, men du får en dybde i smaken på kraften som du ikke får dersom du utelater den.


Kraften danner jo også grunnlaget til sjysausen, så da får du også den aller beste smake på sausen. Hell dl kokende vann i formen og dekk til med foile. Sett den inn i forvarmet ovn på 2°C.


Skru temperaturen ned til 1°C, ta av folien og stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken.

Steken er ferdig når steketermometeret viser °C, dette tar - timer avhengig av stekens størrelse. Gni steken inn med salt og pepper. Stikk inn et steketermometer. Gulrøtter og løk renses, deles i store biter og legges i en ildfast form sammen med steken. Tilsett varmt vann og sett steken i forvarmet ovn ved 1C.


Bruk grillen til slutt for å få sprø svor. Hell vann i formen til det står ca. Dekk formen med aluminiumsfolie. Når termometeret viser grader, ta formen ut av ovnen og øk varmen til 2grader.


Mens ovnen bruker litt tid på å nå riktig temperatur, tar du av folien og øser skyen som har dannet seg i bunnen av formen over kjøttet. Mer plass, lunt miljø, mer lek. Vi har oppdaget at du blokkerer annonser. Vi i Godt hadde satt stor pris på om du hvitelister oss slik at vi kan finansiere vår journalistikk med reklame og fortsette å være en gratis nyhetskilde. På søndager har vi ofte stek, eller noe annet som tar lang tid å lage.


Vi inspirerer deg med sesongens råvarer, oppskrifter og historier. Ganske ofte blir det skinkestek eller lammestek. Her har jeg samlet oppskrifter på tilberedning og servering av skinkestek , samt oppskrifter på bruk av rester av skinkestek.


Det ligger link til oppskriftene i navnet på retten. Jeg fikk en skinkestek med ben, av svigermor på kg. Den tradisjonelle surkål er selvfølgelig best om du lager den selv fra bunnen av. Server den til ribbe, skinkestek , og som tilbehør til julens middager.


Sous vide sikrer at steken blir stekt likt helt gjennom og at all saft og kraft bevares. Skru opp temperaturen til 2grader. Svoren stekes sprø og. Vent til ovnen har nådd 2grader og sett steken inn igjen.


Nå skal den stå frem til svoren er ordentlig sprø, og steketermometeret viser grader. Prøv å ikke la kjernetemperaturen stige mer enn til grader, da steken fort kan bli tørr om den steker for lenge. Smelt smør og rør inn hvetemel til det blir en jevn røre. Spe med varm stekesjy tilsatt vann (tilsammen dl) og rør godt sammen, hvis ikke blir det klumper!


La sausen putre 5-minutter før du tilsetter fløten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg