fredag 6. april 2018

Vondt i armen etter hepatitt vaksine

Omtale av de viktigste bivirkningene for den enkelte vaksine finnes i Del Vaksiner mot de enkelte sykdommene i Vaksinasjonsveilederen for helsepersonell (FHI). En mer detaljert oversikt over mistenkte bivirkninger etter ulike vaksiner finnes i pakningsvedlegget og i preparatomtalen (SPC) for vaksinen. Jeg skal til Asia og tok i den forbindelse en vaksine mot stivkrampe og difteri for to uker siden. Jeg la merke til at legen ikke ristet flasken grundig før han satt sprøyten, som det stod svært tydelig i instruksen som fulgte med vaksinen (jeg kjøpte den på apoteket)De første dagene hadde jeg svært vondt i armen og fortsatt har jeg en øm kul hvor vaksinen ble satt.


Kan jeg fortsatt være trygg på at vaksinen faktisk ble satt riktig? Så bra at du har valgt å takke ja til vaksine mot livmorhalskreft (HPV), det er en smart og trygg måte å forebygge en alvorlig sykdom. SVAR: Hei jente år. Takk for at du kontakter Ung. Tok vaksine fredag morgen.


Damen sa ikke fra når hun skulle stikke, så jeg var nok ikke helt avslappet i armen. Vanligvis pleier det å være blåmerkevondt samme dag. Det gjorde vondere enn vanlig. Nå dager senere får jeg skikkelig vondt hvis jeg tar på armen eller ligger på den.


I svært sjeldne tilfeller kan noen få alvorlige allergiske reaksjoner etter vaksinasjon. Symptomer på dette er elveblest (kløende utslett, blemmer) over hele kroppen og pusteproblemer. De farligste allergiske reaksjonene kommer raskt etter vaksinasjon, og derfor må du vente på vaksinasjonsstedet i minst minutter etter vaksinasjonen. De fleste personer får liten eller ingen reaksjon etter vaksinering. Vaksine mot hepatitt B utvikles fra en del av viruset som ikke kan gi sykdom.


Etter vaksinering lager kroppen antistoffer mot hepatitt B-viruset. Disse antistoffene bekjemper hepatitt B-viruset hvis kroppen kommer i kontakt med viruset senere. Tre injeksjoner er nødvendig for at vaksinen skal gi fullgod beskyttelse. Jeg har fortsatt vondt i armen etter HPV vaksine , normalt? Det er ikke farlig, men selvfølgelig ubehagelig.


Du skriver ikke noe om hvor lenge det er. Hepatitt C: Ved hepatitt med virus type C utvikler over halvparten av de smittede kronisk hepatitt. Det finnes ikke vaksine til forebyggelse. Ved kronisk hepatitt kan det dannes arrvev i leveren (fibrose).


Etter lengre tid kan arrvevet erstatte en meget stor del av det normale levervevet, og da snakker man om skrumplever (cirrhose). Hold ekstra godt øye med barnet ditt i et par dager etter vaksinasjonen. Kontakt barnets fastlege eller helsesøster hvis du ser noe som bekymrer deg.


Hva kan årsaken være til at jeg har smerter i nakke, skulder og armer ? Smerter og ubehag i nakke, skulder og armer kan forårsakes av skader eller irritasjon i selve nakken. Det kompliserte samspillet mellom nakke-skulder- arm gjør at smerter her er utbredt. De er vanskelig å avgrense og kan utløses av mange grunner. Hepatitt er betennelse i leveren, som kan ha en rekke årsaker og varierende kliniske sykdomsbilder.


Akutt hepatitt kan ha et svært varierende bilde, fra subklinisk infeksjon, som forløper uten symptomer, til alvorlig fulminant hepatitt med høy dødelighet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg