torsdag 5. april 2018

Gravid stress jobb

Finn din drømmejobb i dag. Dette får meg til å tenke over min jobb situasjon. Som sykepleier med for få ansatte fra før av, mye pasienter, liten tid er det mye stress hvertfall av dagene. Tunge løft i perioder, vi unngår selvfølgelig løft der det er mulig, men det er jo ikke alltid det går. Hvordan er det å skulle gå gravid oppi en slik arbeidssituasjon?


Jeg har noen spørsmål rundt jobbtema og graviditet. I Norge er det vanligere å være i jobb når man er gravid , enn i mange andre land. Omtrent prosent av gravide er yrkesaktive.


Dette skyldes i hovedsak et tydelig og ivaretakende lovverk og svært gode sosiale ordninger når det gjelder sykdom, svangerskap og fødsel. Opplever du at omgivelsene krever mer enn du klarer å håndtere? Det kan gjøre deg syk, både fysisk og psykisk. En tydelig gravidepolitikk har på kort tid gitt sykehuset mer fornøyde medarbeidere, mindre turnover og 1millioner sparte kroner.


Er leder på en ganske stor bedrift, de to andre lederene er sykmeldt. Sist jeg var hos legen, sa hun at jeg hadde begynnende bekkenløsning. Jeg begynner å få tiltakende vondt i rompe og h. Det skjer mye i en kvinnekropp når hun er gravid. Noe som gjør at også en frisk gravid kvinne lett kan bli fortere sliten under graviditeten enn før hun var gravid.


I tillegg til den fysiske belastingen kan en graviditet utløse mange tanker og følelser. For å sikre at ikke avlastende tiltak for en person går ut over arbeidsmiljøet, er det lurt å bemanne opp. Da blir det ikke travlere for alle de andre på jobb , og det er større sjanse for at den gravide virkelig kan nyte godt av tilrettelegging. Du skal kunne fungerer i hverdagen, men noen har jobber og aktiviteter som forårsaker mer fysisk stress på kroppen enn andre.


Hvis du har en jobb hvor du går veldig mye og løfter tungt, i helsevesenet for eksempel, er det ekstra viktig å legge inn pauser i løpet av dagen. Vi har et lovverk som beskytter arbeidstakerne og sørger for at arbeidsoppgavene stemmer med de mulighetene og begrensningene en gravid ansatt har. Derfor lar svangerskap seg kombinere med normal deltakelse i arbeidslivet. Det er ikke bevist at det er skadelig for gravide kvinner å jobbe foran en datamaskin.


Snakk med jordmoren hvis du føler ubehag eller har mye kynnere – det skyldes sannsynligvis stress. Stress kan imidlertid påvirke svangerskapet. Ta deg en hvil i løpet av dagen hvis du har mulighet til det. Kommet til uke og vært veldig heldig med svangerskapet. Bekkenet mitt startet og få litt plager i uke og har forverret seg litt etter litt.


Gravid stress jobb

Jeg er så heldig og er gravid med tvillinger! Jeg jobber 1 som butikksjef og står mye alene. Kjente at dette ikke gikk lenger og ble anbefalt. Her gir vi noen råd!


Kan du inte varva ner så ska du därför kontakta din barnmorska för tips och råd. Da ville jeg anbefalt deg å gå til legen å få sjekket deg, og få legens anbefaling på hva du bør gjøre. Du MÅ ikke nødvendigvis sykemelde deg, selv om det er veldig normalt at kvinner så sent i svangerskapet sykemelder seg. Dersom du ikke klarer å ta tak i stressproblemene på jobb , vil dette få flere negative konsekvenser for helsen på sikt.


Gravid stress jobb

Jobbstress og stress før jul er ikke nødvendigvis negativt hvis man synes det man driver med er moro, mener han: - Men hvis man begynner å nærme seg år og tenker at nå må jeg bli gravid , så er det en helt annen form for stress , og det er denne stressingen som kan påvirke graviditetssjansene. Omkring prosent av alle gravide kvinner i Norge er yrkesaktive, ifølge helsenettsiden NHI. I det norske arbeidslivet finnes ordninger og regelverk – og ikke minst en aksept – som legger til rette for det å være gravid og i jobb. Dette fr meg til tenke over min jobb 21.


Gravide Br jo unng stress. Du skal g mange uker gravid enda, og br nok planlegge litt framover.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg