torsdag 5. april 2018

Alkohol amming 2018

Nyere litteraturgjennomgang av forskning på alkohol og amming viser at det ikke er påvist at det er skadelig for barnet om mor drikker litt alkohol av og til. Norske myndigheter baserer likevel sine anbefalinger på et føre-var-prinsipp, fordi vi ikke vet hvor lite som skal til før barn tar skade av alkohol. Amming og alkohol hører ikke sammen.


Men hvor farlig er alkoholen egentlig for babyen som drikker melka? Andreas Wahl sjekker norske ammeråd mot hva forskningen sier. Det er lite sannsynlig at et lavt inntak av alkohol - tilsvarende ett glass vin eller øl av og til, kan skade barnet. Ifølge Nasjonalt kompetansesenter for amming kan spedbarnet, i tilfeller der mor har inntatt store mengder alkohol , bli alkoholforgiftet.


Dette kan føre til at barnet blir sløvt og påvirket i flere døgn. Det er helt trygt å amme etter å ha drukket alkohol. Wold mener at myndighetenes anbefalinger om amming og alkohol ikke er basert på vitenskap,. Promillen i melken går ned i takt med promillen i blodet.


Syns det er utrolig morsomt at du tar opp dette! Jeg studerer ernæring på Universitetet, og vi lærte faktisk litt om dette i et fag. I følge foreleseren vil morsmelken egentlig bare bli som Kefir dersom man drikker alkohol og så ammer, ettersom Kefir tydeligvis kan inneholde etanol!


Hvis du lar være å drikke alkohol allerede når du planlegger å bli gravi gir du barnet gode vekst- og utviklingsmuligheter helt fra starten av. Det finnes ingen sikker nedre grense eller et trygt tidspunkt for alkohol i graviditeten. NKAs kjerneaktivitet er kunnskapsformidling, oppfølging av Mor-barn vennlig initiativ i primær- og spesialisthelsetjenesten, utredning av kliniske problemstillinger, forskning, samt bidrag til faglige retningslinjer.


Alkohol amming 2018

Nasjonal kompetansetjeneste for amming (NKA) skal bygge opp og spre kunnskap om morsmelk og amming. Alkoholen går i melka. AMMING OG ALKOHOL : Nå mener danske forskere, etter en stor studie, at det er belegg for å si at det ikke er noen grunn til at ammende kvinner skal avstå fra alkohol. Blodet til mor, og melka speiler hverandre.


Har mor alkohol i blodet, er det like mye alkohol i melka. Nå ammer ikke jeg lengre, men da jeg ammet var det veldig lett å la være å drikke alkohol. Hadde ikke satt meg ned med et glass vin i hånda imens jeg hadde ammet babyen min. Det skjønner jeg ikke helt vitsen med! I mine øyne så hører ikke barn og alkohol sammen.


Les nå artikkelnr først. Den viser jo til forskning på alle påstander. Den ble oppdatert dagen etter Folkeopplysningen.


Før det stod det til og med i artikkelen at den var utdatert, men det gadd ikke Folkeopplysningen ta med i programmet sitt. Grensen for å kjøre bil i Norge er promille i blodet. Et stort glass med vin gir kanskje omtrent det. Morsmelk får samme promille som blodet. Det betyr at om jeg drikker ett stort glass med vin og ammer etterpå, får mitt barn melk med alkohol i. Om du kjøper alkholfri øl i butikk inneholder den alkohol.


Alkohol amming 2018

Såklart er det ikke på noen måte bra at mor, far eller andre som skal ta ansvar for en baby drikker seg synlig beruset. Danske forskere har for lengst lagt fram forskning som motbeviser samtlige punk vi blir o. På Ammehjelpens hjemmeside vises det til at nyfødte barn har umoden lever, med liten evne til å bryte ned selv små mengder alkohol. Så længe moderen har alkohol i blodet, så vil der være alkohol i den nyproducerede mælk. Drikker moderen alkohol , kan det forstyrre barnets søvn. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at ammende mødre højst drikker syv genstande om ugen og påpeger, at langtidseffekterne af alkoholindtag under ammeperioden ikke er dokumenteret.


Da er barnet allerede i ferd med å vokse og utvikle seg. Alkohol kan være skadelig for barnet fra første dag. Derfor anbefaler vi at gravide ikke drikker noe alkohol.


Har du drukket under svangerskapet, så slutt å drikke nå. Da hjelper du barnet ditt. Alle disse problemene kan gjøre amming vanskeligere og føre til at barnet ditt tar mindre melk under fôring, ammer sjeldnere, eller til og med nekter å amme. Hvordan påvirker alkohol og amming din baby?


Drikker for mye alkohol mens du ammer kan være farlig for barnet ditt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg