mandag 26. mars 2018

Wienervals sang

De fleste velger engelsk vals eller wienervals som brudevals. Men det har blitt mer og mer vanlig at par kommer til oss med en sang de ønsker å bruke, og vi lager en liten koreografi basert på passende dansestil i forhold til musikken. Både engelsk vals og wienervals er vanlig å bruke i bryllup.


Austrian composer of light. Brudevals er et flott innslag i et bryllup, men å finne den rette sangen kan være vanskelig.

Sangen skal ha en tekst som passer, uttrykket skal representere dere som personer, samt passe til deres bryllup. Hvis det er wienervals dere skal danse så skal den gå ca takter i minuttet, altså ca dobbelt så raskt som vanlig og engelsk vals - og ergo mye vanskeligere! Tror det kommer til å bli vanskelig å finne en moderne sang i valsetakt som går så raskt. Kanaler der spiller Wienervals. Hvilken sang skal dere eller har dere danset brudevalsen til?


Vi klarer ikke å finne den perfekte sangen. Nå er ikke vi gift, men sangen er bestemt til den dagen vi skal gifte oss.

Vi møttes på konsert, og en rolig sang av dette bandet skal spilles da. Det kan faktisk hende at vi får selve bandet til å spille sangen også, da det ene medlemmet er halvbroren til tanta mi. Altså min far sin søster.


Samme mor, forskjellige fedre. Spredte seg til det øvrige Europa ca. En Brudevals skal være perfekt, da I kun skal danse den i ca. En wienervals trenger ikke å gå veldig fort.


Det finnes mange vakre sanger man kan danse sakte wienervals til. Og hvis man ønsker litt mer fart enn den sakte engelske valsen men uten at det blir veldig pompøs stil, så finnes det masse eksempler på mer morderne sanger man kan bruke av artister som f. Jason Mraz, Alicia Keys, Josh Groben. Dansen er av østerriksk opprinnelse, og den ble utformet på grunnlag av den mellomeuropeiske dansen ländler. Valsen spredte seg til det øvrige Europa ca. Jeg har ikke tips til en spesiell sang.


Jeg vil bare råde deg til å benytte deg av dette at dere går på kurs, og be instruktören om hjelp. Det er nemlig viktig å vite om dere danser engelsk eller wienervals ( wienervals er den vanligste til bryllup, engelsk vals er gjerne langsommere og mere romantisk, men den har flere trinn).

OM VALSTAKT MUSIK I HASTIGHETSORDNING MEST VALDA LÅTARNA BRA TRÄNINGSVALSER CD-SKIVOR TIPS MUSIK EFTER GENRE På denna sida hittar du en del av valserna uppdelade efter genre och stil för att det ska bli lättare att hitta bland låtarna. Vi hjelper dere også med alternativer til brudevals hvis det er ønskelig med noe annet enn engelsk vals eller wienervals. Hvis dere har en egen sang dere ønsker å bruke, hjelper vi dere med å finne en passende dansestil til denne sangen. Spør oss gjerne om tips, mulighetene er mange! Skal vi danse hadde premiere 31.


Dommerpanelet for denne sesongen bestod av Trine Dehli Cleve, Egor Filipenko, Merete Lingjærde og Tore Petterson. Melodi er bokstaver langt og inneholder vokaler og konsonanter. For info som ikke er relatert til kryssor så kan du slå opp melodi i ordboka. Svepa över dansgolvet till en elegant wienervals eller dansa en långsam tryckare till favoritlåten?


Det är naturligtvis upp till er vad ni väljer som första dans. Det är gammal tradition att brud och brudgum dansar första dansen med varandra, och får då ha dansgolvet för sig själva, åtminstone under halva dansen. For å ikke komme i konflikt med loven om opphavsrett legger jeg kun ut noter på melodier som har gått ut på dato, det vil si melodier skrevet av komponister som har vært død i minst år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg