fredag 2. mars 2018

Gravid alder risiko

Gravid alder risiko

Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Fekunditet, som er sjansen for å bli gravid , påvirkes av alder.


Gravid alder risiko

Kvinner over år har en lavere fekunditet sammenlignet med de som er yngre. Da er sannsynligheten for å bli gravid ca. Stina Carlsson, som jobber på Oslo jordmor og kvinnesenter. I forhold til fødselen vil en alder på år eller mer regnes som en risikofaktor.


Når det er en eller flere risikofaktorer tilstede vil du og barnet i magen bli fulgt tettere opp under svangerskapet og fødselen. Vær oppmerksom på at hvilke alder som regnes som risiko i forbindelse med fødsel kan variere fra fødeavdeling til fødeavdeling. Graviditet ved 20-, 30- og 40-årsalderen Når er det best å få barn? Finnes det en perfekt alder å få barn?


Gravid alder risiko

Her er noen av fordelene og ulempene med å bli gravid i ulike aldre. GRAVID I 40-ÅRENE: Har du vellykkede svangerskap bak deg, er sjansen større for at det også går bra etter 40. Har du derimot forsøkt å bli gravid i ti år, er det liten sjanse for et vellykket svangerskap etter fylte 4 sier professor Anne Eskild. HØY ALDER – ØKT HELSEFARE Rent biologisk er det mest gunstig for kvinner å få barn rundt tjueårsalderen. Da er kroppen ung og sterk og best rustet til å bære barnet frem.


Jo eldre kvinnen er når hun blir gravid , jo større er risikoen for komplikasjoner i svangerskapet. Også her er nuancerne talrige og umulige at beskrive alle sammen. Der vil altid være fordele og ulemper, uanset hvad alder man har.


Regnes jeg som risikofødende? Lurer derfor på om jeg tilhører kategorien risikofødende, eller noe annet utefor normalen. Vil min alder bli tatt hensyn til under fødsel eller noe? Hvis så, på hvilken måte?


Bekkenløsning rammer noen, men har du sluppet unna tidligere, er det liten grunn til å frykte dette i neste svangerskap. Mors alder hadde ingen statistisk betydning i denne sammenhengen. Bipolar lidelse er en alvorlig stemningslidelse og utgjør et betydelig helseproblem.


Blant de som rammes av sykdommen er det økt risiko for selvmor andre sykdommer og rusmisbruk. I Norge er gjennomsnittsalder på førstegangsfødersker nå 2år mot over år i Oslo. Det finnes ingen absolutte tester for å forutsi evnen til å bli gravid etter år. Det er fra før av få risikofaktorer man. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest.


Stadig flere norske kvinner gjør nettop dét. Der er ikke nogen magisk alder hvorefter det pludseligt er næsten umuligt at blive gravid. Sådan fungerer biologien ikke. Du vil langsomt men sikkert blive mindre og mindre fertil, men om du begynder at prøve når du er 2 eller gør ikke den store forskel. Og med nutidens teknologi er det muligt at blive gravid helt op i 40’ene.


Når det går op for folk, at de har ventet for længe, kan det få store personlige konsekvenser, advarer eksperter. Test dig selv i bunden af artiklen. Da jeg tok fostervannsprøve, fikk jeg se et skjema der de antok at risikoen økte fra år, og var ca ved års alder. En kvinne på ca har risiko.


Da kan det være godt å ha noen å snakke med. Amathea gir tilbud til alle som trenger det i hele landet på telefon, chat eller mail. Det kan være mange fordeler ved en slik utvikling.


Kvinnene er vanligvis modnere, er ferdig med utdannelsen og lever i stabile parforhold. Men sett fra et medisinsk synspunkt er det langt fra optimalt å bli gravid i sen alder. Det tager dobbelt så lang tid for en 35-årig kvinde at blive gravid som for en 25-årig. For 40-årige er det. Ved års alder har de fleste få fruktbare egg.


Kvinner i denne alderen kan ha ti eggløsninger på rad uten at det er mulig å bli gravid. Hva tenker dere om alder og svangerskap? Hvor høy er egentlig risikoen når mors alder er høy, og hva er høy alder i denne sammenheng?


Mannnes alder kan også ha betyning selv om han jo stadig produserer nye sædceller gjennom hele livet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg