fredag 16. mars 2018

Kokt torsk med eggesmør

Når eggene er kokt skrelles og deles disse først på langs i eggedeleren, så på tvers. Da får du små terninger. Skrell gulrøtter og del opp i like deler, kokes møre i vann med spiseskje smør og litt salt i ca.


Sett til side og damp av. Kokt torsk med eggesmør. Fast, fin og hvit i kjøttet. Mild og god i smaken. Torsken er blant våre aller mest populære fiskeslag, og den er en sikker vinner på middagsbordet!


Antall porsjoner: personer. Dette trenger du: 6g torskefilet (helst med skinn) dl vann ss salt. Kjært barn har ofte flere navn, og kolja har det. Den kalles også hyse. I røkt form fremstår kolja med tiltalende konsistens og elegant røyksmak.


Kokt torsk med eggesmør

Sammen med gulrotstuing og eggesmør er dette en tradisjonell matrett du ikke skal være redd for å servere i godt selskap. Her kommer fjerde og foreløpig siste varianten med kveite til jul. Det enkle er ofte det beste. Kveite trenger hverken tilsetninger av smak eller mye tilbehør. Denne gang er det tradisjonell kokt kveite med eggesmør.


Eggesmøret består kun av kokt egg og smør. Fersk og god kveite er fra Fiskehallen i Narvik. Enkelt og veldig godt. Sandefjordsmør er perfekt saus til kokt fisk som torsk , laks, kveite og annen fisk.


Kokt torsk med eggesmør

Pass på at sausen ikke koker. Skrei med eggesmør fra kokken Inge Johnsen i Norgesglasset på NRK P1. Og imens koker ertene til ertepuréen. Anbefaler å prøve med eggesmør.


Jeg lager så lite fisk, men liker torsk veldig godt så jeg må prøve med bacon en dag også. Avkjøl de hardkokte eggene. Skrell dem og del med eggdeler i skiver, snu egget grader og del skivene slik at du får små terninger.


Kokt torsk med eggesmør

Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett eggterninger og finhakket bladpersille. Rør i sitronsaft og smak til med salt. Denne fabelaktige råvaren er en kulturbærer av rang og faktisk også vår mest spiste fisk. Nytrukket torsk smaker nydelig.


Samme oppskrift kan også brukes til skrei. For en lykke med nydelig fersk torsk og gressløk fra egen plantepotte, kanskje det blir egg fra egen hage neste år he he. Torsken var så fersk og fin at den trengte bare minutter i kokende saltvann så var den perfekt.


Kokt torsk med eggesmør

Jeg bruker ganske mye salt i vannet faktisk ss. Denne videoen viser deg på sekunder hvordan du gjør dette. En delikat torskemiddag som dette passer ypperlig. Så enkelt, så kjapt å tilberede, så godt! Legg i fisken da dette har kokt opp og la trekke til fisken er lett å ta fra beina.


Når fisken er ferdig kokt flaker den seg som ses på bildene lenger ned på siden. Løk som har fått kose seg vel og lenge i litt balsamico er kjært tilbehør til den nøytrale torsken , sammen med en fløyelsmyk og smakfull sellerirotmos. Torsk med rotgrønnsaker, bacon og kikerter.


Strø gjerne noen ristede pinjekjerner over før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg