fredag 23. mars 2018

Salmer bryllup moderne

Ingen av dem er jo noe særlig gamle, og vakre er de iallefall, men moderne ? Eller skal du kanskje gifte deg selv i sommer (og sliter litt med å velge kun en sang) er dette uten tvil listen du vil ty til for inspirasjon! Uansett, enten du selv skal gifte deg, du skal i bryllup eller planlegger neste års bryllup , er Fist Dance-spillelisten superhyggelig og behagelig å høre på. Velg de versene du synes er finest i de salmene du velger.


Nedenfor finner du en liste over til salmer som passer til bryllup. Listen er laget av Tynset kirke.

Stemningsfulle salmer er en viktig del av den kirkelige vielsen, og er med på å sette en vakker ramme rundt bryllupet. Vi har dykket inn i salmeboka, og satt sammen en oversikt som inneholder noe for ethvert brudepar. I kan selv være med til at vælge hvilke salmer , der skal synges i kirken til jeres bryllup.


Spør evt organisten om råd. Vi hadde engelske salmer i vårt bryllup (pga internasjonale gjester o.l.), det bød på noen utfordringer fordi ikke så mange kunne sangene, selv om jeg hadde sendt ut link til sangene på forhånd. Hvis I skal giftes i kirken, så skal I bestemme jer for, hvilke samler der skal synges til jeres bryllup.


Hvis I ikke er vante kirkegængere, så kan det være en jungle at finde rundt i den tykke salmebog. Her får I gode tip til de mest populære bryllupssalmer samt et link til en hjemmeside, hvor I kan høre flere af dem, inden I bestemmer jer. Grundtvig er god nok, men nogle ting siges anderledes i dag end for 1år siden.

Når et brudepar ønsker å vies i kirken blir de i samtale med prest spurt om hvilke tre salmer de ønsker. Mange brudepar opplever det utfordrende å finne fram til salmer de synes passer og stiller seg spørsmål soHva er vår stil? Salmer til bryllupet. Bethany Dillon og Matt Hammitt har tatt tak i situasjonen og gitt ut plata In Christ alone, med undertittelen Modern hymns of worship. Lurer på hvilke salmer som er vanlige?


Tenkte å ta den tradisjonelle brudemarsjen inn, men det er vel kanskje vanelig å synge noen salmer i kirken under vielsen også? Jeg prøver å huske hvilke salmer vi hadde i bryllupet vårt, men jeg husker det rett og slett ikke. Og det til tross for at jeg valgte dem selv, etter mye om og men. Er det noen som har tips til litt moderne salmer som ikke handler om gud på hver bidige linje? Vi har møde med præsten på onsdag, hvor vi skal aftale salmer.


Jeg har kun en jeg gerne vil have med. Men hvilke bruges normalt til bryllup ? Tenk om du kunne gå på festen og glede deg til å holde tale? De gode øyeblikkene. Vi bruker dine innspill og lager en tale som vil bli husket lenge. I årene efter udgav Brorson yderligere hæfter med salmer til de øvrige højtider og temaer i kirkeåret, og de blev senere samlet i husandagtsbogen Troens Rare Klenodie.


Det er ikke umulig. Den skal vi ha, men leter fortsatt etter en til. Deg å få skoda syntes jeg er fin.

Har alltid syntes Gje meg handa di ven er fin, og ville egentlig ha den, men siden det ble en sang de sang etter Utøya episoden og den er på den CDen syntes jeg det blir litt dumt å ha den i vielsen. Men vi har bare tatt med originale, norske salmer her. Oversatte tekster er ikke med i listen.


Mange salmer er blitt sunget i flere hundre år. Men det lages stadig nye tekster og ny kirkemusikk med moderne uttrykksformer. Tidligere var det vanlig med orgelmusikk til salmesangen. Nå er musikken lagt opp både for enkeltinstrumenter og for orkestre. Hvis vi vælger at fokusere på den musikalske side af sagen, altså koncentrerer os om sangene, melodierne, så er det uomtvistelig sandt, at den moderne komponist Jørgen Plaetner for en del år siden satte musik til en række af Lars Busk Sørensens salmer og oven i købet udsendte dem på en lp-plade.


Et diskusjonsforum for mødre med små barn. Diskuter amming, , utvikling, søvn, utstyr m. Del erfaringer med tusenvis av andre mødre. Her finner dere en liste over salmer som kan passe til vielse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg