torsdag 15. mars 2018

Sikker periode etter mensen

Sikre perioder som prevensjonsmetode bygger på at man bare har samleie i de perioder hvor det ikke finnes noe egg som kan bli befruktet. Mulighetene for å bli gravid er størst de siste fire til fem dager før eggløsning. Man kan også bli gravid i to til tre dager etter eggløsning.


Det er blitt gjort undersøkelser som viser at det kun er seks dager i måneden du kan bli gravid. Fem dager før eggløsning og en dag etter.

Ingen periode er HELT sikker. De mest usikre dagene er rundt tid for eggløsning, og eggløsning er ca. ALLER farligst ennå. Sikre perioder er en prevensjonsmetode som går ut på å identifisere eggløsningen for å unngå samleie i de dagene befruktning kan finne sted.


Egget kan bare befruktes på selve eggløsningsdagen og de fem forutgående dagene. Den tyske studien konkluderer med at sikre perioder kan være like effektivt som p-piller, dersom metodene for å beregne dem brukes riktig. Studien inkluderte 9kvinner som både holdt øye med kroppstemperaturen og med slimet i livmorhalskanalen.

De kombinerte altså to forskjellige metoder for å identifisere de sikre periodene. Hvis du har en regelmessig syklus har du vanligvis ikke eggløsning før dager etter den siste dagen av mensen. For de fleste kvinner er perioden man har mensen en sikker periode , fordi et egg ikke vil kunne feste seg de første dagene under menstruasjonen. Mensen eller menstruasjonen, som det opprinnelig heter, er egentlig en blødning som kommer fra skjeden en gang i måneden.


Den kommer når et modnet egg fra eggstokken ikke har blitt befruktet etter at det ble sluppet fra eggstokken to uker tidligere. Når jenta har kommet godt igang med puberteten, vil eggløsning starte. Jeg er en jente på år, har fast partner men ønsker ikke å bli gravid enda. Både jeg og typen min synes at den beste sexen er n. Er det noen av dere som bruker såkalte sikre perioder som prevensjon? Evt hvilke andre dager?


Usikker prevensjon kan som metode deles inn i Sikre perioder og Avbrutt samleie. Sikre perioder Dette er et løst begrep som omfatter det meste innen FAM (Fertility Awareness Method), det vil si en metode for fruktbarhetsoppmerksomhet. Hormonspiral etter 40.


Menstruasjon, ofte bare kalt mens eller mensen , er en månedlig blødning fra livmoren hos jenter og kvinner i fruktbar alder som ikke er gravide. Menstruasjonen er en del av menstruasjonssyklusen, som er en fysiologisk syklus, det vil si et regelmessig gjentatt forløp i kroppen, som er styrt av kjønnshormoner. Blødning mellom menstruasjonene kan skyldes hormoner, betennelse eller kreft.

SVAR: Hei jente år. Takk for ditt spørsmål til Ung. Mange p-pillebrukere opplever å glemme piller innimellom, dette gjør prevensjonen mindre sikker , og gir blødningsforstyrrelser. Det er riktig at det er størst sjanse for å bli gravid rundt eggløsningen, dvs muligheten.


Mellom menstruasjonene er det en periode som er fri for plagene. Perioden etter eggløsningen er alltid omkring dager. Med andre ord: enhver form for surhet og dårlig humør er ikke PMS, sier Nesheim. Er plagene premenstruelle?


En mye brukt metode for å finne ut om plager som irritabilitet og hodepine skyldes PMS, er at kvinnen selv fører dagbok over i hvert fall en tre måneders periode. De fleste kvinner vil miste mensen helt dersom det har skjedd en befruktning. Kan man være gravid selv om man har mensen ? Noen gravide kan ha sparsomme blødninger fra skjeden de første 2-månedene. Hvis man er gravid kan man ikke få en skikkelig mens , men man kan få en mensenlignende blødning som virker som om at man har en vanlig mens. Du slipper å huske å ta piller.


Forskning har vist at risikoen for å bli gravid med p-staven er omtrent null innenfor behandlingsperioden. Etter at pinnen er fjernet, kommer vanligvis eggløsningen i gang innen en periode på seks til tolv uker. Prevensjonsformen anbefales for kvinner som har behov for langvarig og sikker prevensjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg