fredag 2. mars 2018

Enkel mat som imponerer

Hver uke gir vi deg to raske middagsalternativer som består av bare produkter. Flere spennende middager på under minutter. Se våre spennende oppskrifter her.


Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Skal du lage deilig mat i dag?

Oppskriften finner du på matprat. Det å lage mat til flere gjester kan imidlertid by på utfordringer – enten det går på kreativitet, tid eller erfaring. Uansett er det ekstra stas å kunne servere hjemmelaget mat.


Og det trenger slett ikke å være fancy gourmetmat på menyen for å imponere gjestene. Gourmetpølser fulle av smak. Pølser er enkelt og noe de aller fleste liker, og skal du invitere til fest vil du garantert imponere gjestene om du bytter ut de tradisjonelle grill- og wienerpølsene med sommerens beste gourmetpølser.


Serviettbretting: enkle serviettfigurer som imponerer. Brett servietter som en proff og imponer med lekre servietter til festen.

Steg-for-steg-bilder gjør det enkelt å få til selv. Etter en bedre middag smaker det alltid godt med dessert. Mange synes det kan være vanskelig å lage en dessert som både smaker godt og som ser bra ut.


Til disse sier jeg: ikke fortvil! Vi har nemlig samlet enkle desserter som garantert vil imponere gjestene dine! Sjokoladelasagne Lasagne til dessert? Vel, har du lyst har du lov!


Hva serverer du ved siden av - vin eller kanskje bare vann? Spenningen som stiger mens vi venter på gjestene, de gode luktene som legger seg i huset. Når vi får gjester på besøk bruker vi gjerne ekstra god tid til å planlegge og handle inn. Vi dekker bord og lar oss inspirere av spennende retter. Har du en oppskrift på noe skikkelig godt som er lett å lage?


Jeg har tid til forberedelser i dagene før, så om det er noe som kan lages på forhånd så går det greit. Det blir ganske sen middag så det er en fordel om det ikke er altfor tungt. Hvis det er det som er poenget er det bare å trå til skikkelig med menyen, så er mye allerede lagt til rette for deg. Det er noen ganger man virkelig må imponere.


Her får du forslag til fem treretters menyer som er garantert å forføre den utvalgte gjesten.

Enkel forrett med laks og avokado. Samme som med tomatene, lag disse gjerne på forhånd og sett de i ovnen før servering. Kan serveres varme eller kalde. Rask og sunn hverdagsmat.


Sett i kjøleskap over natten – og voilà har du en dessert som imponerer ! Et godt tips er å bruke plastglass om man har – da trenger man ikke være så redd for at glasset sprekker i kjøleskapet dersom geléen er for varm. Det går fint å bruke glass – pass bare på at geléen og Panna Cottaen er helt kald når man heller på et nytt lag. Det kommer litt an på om det er innsatsen eller maten du skal imponere me eller du til og med skal slå til med begge deler? I hvert fall, det mest ufortjente skrytet jeg har sett noen har fått (altså godt sett i forhold til lettvinthet) var en som hadde med tikka masala ferdig saus, med laks eller kylling oppi.


Jeg får besøk av ei venninne og hennes man på tirsdag. Hun er veldig koselig , men utrolig vanskelig i matveien. Hun klager og ingenting er bra nok liksom. Noen som har ei oppskrift på enkel men likevel imponerende mat jeg man servere? Vi skal be et nytt vennepar på middag, og vil gjerne servere noe ordentlige greier!


Når vi var der på middag fikk vi indrefilet med ovnsbakte poteter, krydder og hvitløks-smør, maiskolber med smør og salt, bearnaissaus, kjempegod salat med nydelig dressing og alt smakte bare så utsøkt, og så ordentlig ut. Da unngår du for det første at dere ender opp som to forspiste slakt, rapende i hver deres sofa, dessuten er litt lettere mat mer feminint synes nå jeg da. Menn liker at kvinner er kvinner avogtil.


Biffen kan du spare til dere har vært sammen en tid og skal ha middag etter en strabasiøs skogstur eller han kommer sent hjem fra jobben. De beste oppskriftene på deilige, varmende gryter finner du her. Vi har både enkle og raske gryteretter og gryter som passer å servere til mange gjester!


Dersom du har lyst å briefe litt med kokkekunsten din, imponere daten eller svigers, dette er middagen du bør servere! Her er oppskrifter til inspirasjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg