torsdag 29. mars 2018

Luftig sjokoladekake

Denne kaken smaker fantastisk! Den har en fløyelsmyk kjerne som kan minne om en deilig stor sjokoladefondant. Få oppskriften her. Den perfekte sjokoladekaken. Se oppskriften her.

Brownieskaken med nutella. Hei Christina, mener du at kaken ble for lav eller for liten i omkrets? Saftig og luftig sjokoladekake i langpanne med.


Nok en saftig og luftig sjokoladekake er bakt her i huset. Jeg hadde veldig lyst til å prøve en kake med cola, og fant raskt ut det måtte bli sjokoladekake i kombinasjonen med cola som ville bli testkandidaten. Til hverdag og til fest.


I mange, mange år har jeg laget en svært populær sjokoladekake i langpanne. Sikt i melis og kakao, og kjør det til en jevn blanding.

Tilsett eggeplommen og kjør det til du har en luftig og fin sjokoladesmørkrem. Du kan enten servere kaken i langpannen, eller du kan legge kaken (eller deler av den) på et kakefat eller lignende. Fordel smørkremen over sjokoladekaken og dekorer etter smak og behag.


Lagde nylig min favoritt sjokoladekake. En skikkelig saftig sjokoladekake som går raskt å lage! Bland alle ingrediensene i en bolle og visp sammen til en luftig krem. Strykes på kaken når den er. Tilsett så ett egg og pisk godt, så du ser at kremen blir luftig.


Setter gjerne kremen litt i kjøleskapet før den skal brukes, men ikkk for lenge for da stivner den litt. Den kan fint også fryses ned og piskes opp igjen ved behov. Jeg fikk prøvd denne i helga – og den ble kjempegod!


Vi lagde den i rund form, og halverte røra. Endte opp med å steke i nesten min. Ofte når vi spiser sjokoladekake ender barna opp me å slikke av glasuren og lar bunnen ligge igjen, men det skjedde ikke med denne kaka #128578; Kjempego og også mørk nok for de voksne.


Sjokoladekake med kefir er en saftig og veldig myk sjokoladekake i langpanne. Jeg har lagt en del gode luftige kremer i det siste uten smør, det fordi jeg liker rett og slett ikke smørkrem, du kan finne alle kremer uten smør her. Pisk egg, sukker og vaniljesukker luftig - til sukkeret er løst opp.

Oppskriften er til stor langpanne. Tilsett Bremykt Flytende, Kefir og det tørre (mel, bakekakao, bakepulver og natron) om hverandre. Røren fordeles i en bakepapirkledd eller godt smurt form og stekes midt i ovnen på 1grader i minutter.


Avkjøles før kremen has på. KrePisk alle ingrediensene lyst. Ekstra luftig sjokoladekake med mørk sjokolade. Pyntes med glasur av hvit sjokolade og whisky.


I denne oppskriften er det kombinasjonen av natron og syrnet melk, som Kefir eller Kulturmjølk, som er hemmeligheten for å få et godt resultat. Kjør egg og sukker til luftig eggedosis i en kjøkkenmaskin med visper. Tilsett det lunkne smøret i en tynn stråle, mens du rører hele tiden. Mål opp hvetemel, kakao, vaniljesukker og bakepulver, og sikt det inn i eggedosisen, vekselsvis med creme fraiche.


Rør godt sammen, til du har en jevn og kremete røre. Her har du oppskriften på en fantastisk god sjokoladekake i langpanne. Glasuren består av helnøttsjokolade, som både er dekorativ og smaker godt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg