tirsdag 6. mars 2018

Glutenfri tertedeig

Endelig er de norske jordbærene her og de smaker virkelig mye bedre enn de vi har hatt tilgjengelig til nå denne sesongen. Hva er vel bedre enn en nylaget pai med norske jordbær og mascarpone? Jordbær og mascarpone er som skapt for hverandre.


Mascarpone er en italiensk ferskost som minner litt om creme fraiche. Andre alternativer som går an å fylle jordbærpaien med er vaniljekrem.

Denne kan du servere til hvem som helst uten unnskyldninger om at den er glutenfri. Mørdeigen er mammas gode mørdeig som jeg har gjort gluten- og melkefri. HOFF potetmel er et glutenfritt produkt og kan trygt serveres glutenallergikere også. Les mer om hva potetmel er og hvilke oppskrifter kan det brukes i. Videre forteller Kjeilen at du skal gjenta denne prosessen fire til fem ganger.


Det virker kanskje veldig slitsomt å skulle gjenta denne prosessen så mange ganger, men gjør du dette får du den perfekte butterdeig som du kan lage alle mulige slags gode kaker av. Jeg er glødende opptatt av at det skal være mulig å spise brød som både er sunt og kjempegodt, selv på glutenfri diett. Men ofte må man da bke selv.

Her finner du endel av mine beste tips, mye mer finner du i boka Ekte brø som det lenkes til under her: Boka ekte brød – uten gluten og ferdige melmikser. Glutenfri mat - godt og sunt. Kokebok for deg som ikke tåler melk.


Innlegg om tertedeig skrevet av hnitteberg. Du kan når som helst melde deg av e-postlisten. Det finnes mange forskjellige oppskrifter på tertedeig , men ser man nøye på dem er de alle en såkalt mørdeig, laget etter 1-2-prinsippet, det er lettere å huske en deig som er enkelt satt sammen, derfor holder jeg meg til denne istedetfor å forandre littegrann her og der og gjøre den nesten ugjennkjennelig. Bruker du ferdig kjøpt tertedeig , lager du denne terten på 1-2-3.


Stort utvalg av matvarer på nett for deg som er opptatt av helse, kosthold og miljøet. Mulighetene er mange, og plutselig er boksen tom. Fiberhusk fås kjøpt i helsekostforretninger, og er en glutenfri fiberblanding som suger opp væske og gjør deigen lettere å bearbeide. Jeg hadde en velkjent, knasende eplepai i tankene da jeg gikk i gang med dagens søte fristelse.


Knekkebrødene er glutenfrie. Har du hang til lettvint, sprøtt, syrlig og godt, da er dette epledesserten for deg. Djupfryst butterdeig kan vera fin å lage kaker av både til diabetikaren og til den som ikkje tåler egg.


Deigen er rett nok ganske feit, men dette er ikkje kaker som skal brukast kvar dag. Dette er en utrolig god rabarbrapai.

Ja, den er så god at jeg våger meg på påstanden om at den rett og slett kan være verdens beste! Det vil det selvfølgelig være delte meninger om, men prøver du den, vil du fort finne ut at den helt klart befinner seg i toppsjiktet. Lager du deigen selv, tar det bare litt lengere tid. Bland en smidig tertedeig i en bakebolle. Legg et klede over bollen og la deigen heve minutter.


Legg leivene på bakepapir på to brett. Legg på løkskiver og trykk dem litt ned i deigen. Dryss over salt og pepper. Etterhev leivene i minutter. Stek tertene sprø i 15–minutter.


Det er ikke uten grunn at den klassiske sitronterten aldri går av moten. Denne friske og gode kaken har en perfekt balanse av søtt og syrlig. I denne varianten har vi laget paideigen med brunt sukker, noe som gir ekstra fyldig smak og går perfekt sammen med den syrlige sitronkremen.


Matblogg, Godt, Sunt kosthold. Få alle matvarene ferdig pakket på et sted i nærheten eller levert til døren. Butterdeigspakke med spinat. Spar tid og penger!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg