onsdag 7. mars 2018

Slim når egget fester seg

Således skjer implantasjonen vanligvis til dager etter eggløsningen. Noen får en liten blødning når egget fester seg i livmoren i løpet av den første uken etter befruktningen. Andre kan blø litt etter samleie. Noen blør uten noen foranledning og dette kan ha sammenheng med at slimhinnene blir litt skjørere når man er gravid. Når skjer festeblødningen?


Er det grunn til å bekymre seg over en festeblødning?

Nei, en festeblødning er helt normalt. Litt sterkere enn eggløsningsmurringer som jeg har en uke før der igjen. Jeg har ikke regelmessig sex så her er det ikke festesmerter. Legen mente det kunne være polypper på eggstokkene, som ga rielignende smerter når de sprekker. Da var det bare litt brunt og pittelitt rosaaktig slim.


Før egget har festet seg vet ikke kroppen at den har gravi når egget fester seg begynner hormonene å bevege seg , to-tre dager etter at egget festet seg vil man kunne teste positivt med sensitive tester på konsentrert urin. I det hormonene begynner å bevege seg kan man få reaksjoner som hodepine, kvalme, såre brystvorter, osv. Om graviditetstegn, graviditetstest m. Jeg aner ikke om det kan ha noe med festing å gjøre, men jeg har opplevd det samme.

Har hørt at det kan være fordi det gule legemet etter el (i tillegg til mye progesteron) også danner en viss mengde østrogen. Vet ikke om dette stemmer, men det høres logisk ut for meg! Dette kan ta opptil 6-dager etter befruktningen, og festeblødningen kan inntreffe. Dette er svært individuelt, og mange kvinner merker lite til dette.


Festeblødningen kommer når egget festes til livmorslimhinnen. Stort utvalg - Rett pris - Mote på nett - Kjøp designer klær - Zoovillage! Denne implantasjonsblødningen skjer cirka seks til fjorten dager etter befruktningen, når det befruktede egget fester seg til slimhinnen i livmoren.


Les mer Hvorfor fester ikke egget seg tiltross for toppkvalitet. Vitamin og mineraltilskudd er anbefalt da vitaminer er viktig for fertiliteten. Det anbefales å ha spise mat som inneholder vitamin E fra dag 3. Denne blødningen kan gjøre at utfloden blir brun.


Ved truende abort eller begynnende abort vil det første symptomen i noen tilfeller være brun eller blodig utflod. Det er det som er menstruasjon, eller mens. Infeksjon i underlivet. Celledelingen fortsetter og morula utvikler seg til en blastocyst. Til forskjell fra morula har blastocysten flere celler og et væskefylt hulrom.


Nå kan egget feste seg til slimhinnen på livmorveggen. Der får det næring og kan vokse seg større.

Skal jeg som er igjen etter at egget er blitt slynget ut fra follikkelen ( follikkelcellene )blir omdannet til et gult legeme, som danner kjønnshormonet progesteron og litt østrogen, noe som gjør at livmorslimhinnen vokser i tykkelse og for kapillær årer som gjør den næringsrik. Hvis ikke egget blir befruktet skjer dette på nytt. Den hyppigste årsak til slik graviditet er at egglederne er blitt skadet ved en tidligere egglederbetennelse.


Det har dannet seg små lommer i egglederen hvor egget fester seg. Kobberspiral i livmoren er en disponerende faktor. Spiralen beskytter mot svangerskap i livmoren, men ikke mot svangerskap utenfor livmoren. Allerede før menstruasjonen er ventet, kan det komme en blødning.


Den skyldes at egget fester seg i livmoren, og er naturligvis ufarlig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg