torsdag 1. mars 2018

Soppinfeksjon gravid fødsel

Du kan handle trygt og enkelt på Vitusapotek. Vi har kunnskapen du trenger. Bestill fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg, Rask og Enkel frakt. Her kan du bestille klargjøring.

Finn informasjon om din resept her! Spesialkompetanse innen hudpleie. Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag!


Soppinfeksjon i skjeden gir ofte symptomer som svie og kløe i skjeden, og tykk, hvit utflod. Tilstanden er vanlig, mer enn halvparten av alle kvinner opplever dette i løpet av livet. Stikkpillen bør settes varsomt inn i skjeden.

Dersom lokalbehandlingen ikke hjelper, finnes det en tablett med soppmiddel man kan ta. Denne kan også brukes av gravide , men kun i samråd med lege. Kontakt i så fall fastlegen din, råder Løvendahl Mogstad.


Av Kathrine Woie, lege. Candida er en sopp. Hvorfor får man soppinfeksjon ? I svangerskapet er det økt produksjon av kvinnelig kjønnshormon (østrogen). Vanlige årsaker til infeksjon kan være i menstruasjon, etter antibiotikabruk, nedsatt immunforsvar (ved sykdom eller bruk av visse legemidler), overdreven vask av underlivet, varme, fuktighet og tette klær. Spørsmål: En kvinne er 5-måneder gravid og har vært mye plaget med kynnere.


Ved to tidligere svangerskap har hun født 2-måneder før tiden. Hun har nå vært hos lege og fått beskjed om at kynnerne kan skyldes soppinfeksjon i underlivet, og at dette også kunne være årsaken til for tidlig fødsel tidligere. Men de som er hyppig plaget, br ta en gjennomgang av risikofaktorene for infeksjonen. Ja, i noen tilfeller kan det være det første symptomet på at du er gravid. Det arter seg som hissig rødhet, svie og kløe på kjønnsleppene og rundt skjedeåpningen.


Det er også rødt og sårt i selve skjeden. Ofte forligger en osteaktig, cottage cheese-liknende utflod.

Den kan ligge som et belegg på skjedeveggen. Sistnevnte fås på resept og forskrives av lege. På apoteket har de ifølge Storfjell-Olven også legemidler som er fritatt fra reseptplikt til bruk mot soppinfeksjon i skjeden, men det er ikke alle som kan brukes av gravide. Synlig symptomer er utslett og tørrhetsfølelse på penis. Gravide Rd til spesielle grupper - Informasjon om.


Dette kan behandles med antisoppkrem som man får på apoteket. Har begge soppinfeksjon , kan de smitte hverandre frem og tilbake og derfor bør begge behandles. Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Jeg er gravid i uke og har fått kraftig soppinfeksjon (bekreftet av lege). Hyppigheten øker etter graviditetens varighet. Jeg har hatt gjentatte soppinfeksjoner i mange år før jeg ble gravid , og det eneste som har hjulpet - til gjengjeld svært effektivt - har vært diflucan, som jeg jo ikke kan bruke som gravid. Det vil si at risikoen for gravide er veldig liten. I Norge vaksineres det forebyggende for mange av de infeksjonene som er skadelige for fosteret.


Dette har heldigvis nedsatt gravide kvinners smitterisiko betydelig. Et mindre surt miljø og høyere glykogeninnhold i skjeden under svangerskapet gjør at gravide er mer utsatt for soppinfeksjon i underlivet. Dette skyldes ubalanse i den beskyttende bakteriefloraen.


Opp mot ¾ av alle kvinner over år har opplevd en soppinfeksjon i underlivet. Vanligvis vil man oppleve kløe, svie og endring av utflod når man har en soppinfeksjon. I de fleste tilfellene kan en enkelt behandle seg selv ved bruk av reseptfrie legemidler. Dette er andre faktorer som øker sannsynligheten for å få soppinfeksjon : - Antibiotikabehandling - Nedsatt immunforsvar - Graviditet og amming - Overvekt - Diabetes - Trange bukser - Svette eller fuktighet i skrittet, som f. Svie, kløe og luktfri utflod er vanlige symptomer på soppinfeksjon. De fleste opplever at utfloden er tykk, hvit og klumpete (minner om cottage cheese), men tyntflytende utflod kan også forekomme.


Sårhet, sprekkdannelse i underlivet og smerter ved samleie er andre symptomer som kan oppstå hvis man har soppinfeksjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg