tirsdag 28. november 2017

Refleksjonsnotat sykepleie psykiatri

I forbindelse med praksis i psykiatrisk sykepleie , leverer bachelorstudentene ved Høgskolen i Bodø et skriftlig refleksjonsnotat. Studenten beskriver en situasjon i praksis som har berørt henne eller ham. Vi har brukt anonymiserte studiekrav fra denne praksis. Disse har vi latt studentene selv analysere. Jeg har vært på forelesninger om refleksjonsnotat , lest i boka av Bie og lest her på forumet.


Jeg skjønner likevel ikke hvordan jeg skal sette det opp, hvordan det skal se ut, hva det skal inneholde eller noe som helst, når jeg nå sitter og har hjemmeeksamen. Skulle så gjerne sett et eksempel på. Det burde settes strengere krav til ansatte i helsesektoren, og kanskje spesielt i sykehjem. Her bor gamle pasienter med i snitt seks diagnoser hver.


De trenger komplisert sykepleie. Det får man ikke på to opplæringsvakter og så rett på en kveldsvakt med ansvar for elleve pasienter. Som ledd i psykiatripraksisen i modul skal du skrive et refleksjonsnotat om noe du har opplevd eller observert i praksisperioden.


I praksisperioden er det mange inntrykk. Formålet med notatet er å få anledning til å tenke litt i dybden rundt en situasjon som har gjort inntrykk på deg. I undervisningen diskuterer vi hverandres notater.


Det er et viktig mål for studiet at dere som er. Konsentrer deg om dine reaksjoner, handlinger, holdninger og følelser. Refleksjonsnotat Momenter som er viktige å ta med når dere skriver refleksjonsnotat.


Beskriv helst en situasjon der du har vært deltager. Dette er muligens ikke sÃ¥ veldig interessant for sÃ¥ mange, men jeg legger i alle fall ut en fordypningsoppgave jeg skrev under utdanningen min allikevel, selv om faren er stor for at en viss bibliotekar vil ane hvor jeg tok utdanningen min. Om du synes den ligner mye annet du har lest, sÃ¥ har du sikkert helt rett.


Jeg vet ikke om dette er til hjelp, men jeg har hvertfall skrevet mangt et refleksjonsnotat i min utdannelse. Det trenger ikke være noe fælt du har opplev men en helt hverdagslig situasjon. Om du har erfaringer fra en stellesituasjon eller lignende som du skriver, kan du godt ta utgangspunkt i dette.


Her finner du også masse eksamensoppgaver og oppgaver i medikamentregning med fasit. HVA ER ET REFLEKSJONSNOTAT ? Velg tema som interesserer og engasjerer deg, det gir liv og inspirasjon til skriveprosessen. Betegnelsen ”notat” brukes fordi du som studenten kan bearbeide disse ytterligere etter tilbakemeldingene fra. En pedagogisk utfordring er å bevisstgjøre studenten på betydningen av kunnskaper i utøvelsen av sykepleie. Dette kan gjøres ved at veilederne både fra høgskolen og i det kliniske feltet etterspør studentens kunnskaper, setter av tid til refleksjon og tilrettelegger for gode pedagogiske rammer.


Andre ganger kan det være at eleven synes noe er vanskelig,eller opplever noe på arbeidsplassen som gir grunnlag for etisk refleksjon. Da kan et refleksjonsnotat være nyttig. Eleven får da satt ord på hendelsen og egne tanker , og kan senere ta dette opp med veileder fra skolen.


Tema for veiledningen er oppfølging av pasienter som har vært innlagt i somatisk avdeling etter et selvmordsforsøk. Oppfølgingen skjer i kommunehelsetjenesten og er ledd i en behandlingskjede (10). Veileder er både deltaker og forskeren.


Hun har kompetanse som veileder og psykiatrisk sykepleie i møte med selvmordstruede pasienter (1113). I dette refleksjonsnotat skal jeg prøve å vurdere det individuelle arbeidet mitt og den kritiske drøftingen til. Master i klinisk sykepleie , påbygning 2. Fra kull vil det være nye studieplaner som er felles for tilsvarende studieprogram i Trondheim. Sykepleie bachelor. Plan for praksis i sykepleie med læringsutbytter Dette gjelder for sykehjem i andre semester i seks uker praksis.


Denne inneholder læringsutbytte som studenten må jobbe med i praksis. Ja det kan den være. Etikken favner videre enn jussen.


Yrkesetiske retningslinjer for sykepleiere beskriver sider av praksis som ikke kan lovbestemmes. I utøvelse av sykepleie kan både fag og etikk krenkes uten at det juridisk benevnes som uforsvarlig praksis. I det siste har jeg fokusert mye på psykisk helse. Grunnen til det er at psykiatri er hovedemnet vårt dette semesteret og jeg finner dette emnet særdeles spennende! Akkurat nå har jeg praksis på en bemannet boenhet med tolv pasienter i aldersgruppen – år.


NSF understreker altså viktigheten av at god sykepleie vektlegger både problemløsning og væremåte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg