mandag 13. november 2017

Hund utflod lukt

Rabatten legges til automatisk. Lynrask hjemlevering av hundemat. Bestill på nett - rask levering! Høy kvalitet, tilpasset din hund. Levert raskt og gratis på døren.

Når kun det beste er godt nok! Let adgang til klinikken fra motorvej. Hos en del hunder tømmer ikke analkjertlene seg som de skal og kan da bli tette og eventuelt betente. Dette er forholdsvis vanlig på hund , de små rasene er oftere plaget enn de større. Noen hunder er født med trange utførselsganger fra analkjertlene.


Dersom hunden har diaré kan det gjøre at analkjertlene ikke tømmer seg. Mange hunder får en forandring i allmenntilstanden, hvor de blir noe nedstemt.

Tispen spiser ofte dårlig og noen kaster også opp. Derimot drikker mange hunder mye. Forøket drikkelyst er et klassisk symptom på livmorbetennelse. Dersom livmorhalsen er åpen, oppdager eier ofte at dyret slikker seg mye, og det kommer puss fra kjønnsåpning.


Når jeg skiftet på trusa hennes så jeg at hun hadde utflod i tillegg til vanlig løpetidsblod. Har lest litt rundt på nettet, og finner alt fra at noen tisper bare lukter vondt i forbindelse med løpetida (er hennes tredje løpetid dette, kan ikke huske å ha kjent slik lukt før) til at man må sjekke for livmorbetennelse. Mange forveksler bakteriell vaginose med soppinfeksjon, men en soppinfeksjon kjennetegnes ofte blant annet ved sterk kløe og grynete utflod som vanligvis ikke lukter. Les mer hos Apotek 1. Katter kan også få betennelse i livmoren. Medisinsk behandling lykkes oftere hos katt enn hos hund , spesielt hvis livmoren er åpen, men det vil ofte være vanskelig å få katten drektig etterpå.


Fra hver enkelt går det en utførselsgang som munner ut i anus og kan sees som en mørk flekk. Sekretet i analsekken skal tømmes når hunden har avføring eller om den blir redd. Når min hund fikk løpetid merket jeg bare èn dråpe blod den første dagen. Resten av tiden så jeg ikke noe blod og slik var neste løpetid også.


MEN hun hovner opp til det sykeste i rumpa og ser jo nærmest ut som hun holder på å få baller.

Min hund får også litt fargeløs utflod før, under og etter løpetid. Det hender at flytningene kommer så tett etter selve løpetiden at det oppfattes som en forlenget løpetid. Noen ganger er flytningene fra skjeden mer sparsomme, og man ser bare at hunden slikker seg bak, mer enn normalt. I noen tilfeller er livmorhalsen lukket (”lukket pyometra”), og da vil man ikke se flytninger.


Utflod fra skjeden (fluor vaginalis) er normalt hos alle kvinner. Hvis mengden av utflod stiger, eller det skifter farge eller lukt , kan det gi ubehag og. Vond lukt fra underlivet og utflod er som regel ikke forårsaket av sopp. Candida (sopp) infeksjon gir som regel bare utflod og kløe. Bakteriell vaginose eller gardnella vaginalis er forårsaket av en mikroorganisme som lett gir en råtten fiskelukt.


Når får hunden sin første løpetid? Den første løpetiden kommer når tispen blir kjønnsmoden, vanligvis mellom – måneders alder avhengig av rase. De minste rasene er gjerne først ute, mens de aller største rasene kan være opp mot år før den første løpetiden kommer.


Ved åpen pyometra er livmorhalsen åpen, og tispa vil ha pusstilblandet utflod. Hunden kan ha åpen eller lukket pyometra. Ved lukket pyometra er livmorhalsen lukket og pusset akkumuleres inne i livmoren, tispa blir da ofte akutt dårlig.


De siste dagene har hunden min begynt å få så veldig gdårlig lukt. Før hadde han selvsagt litt dårlig ånde, men nå lukter det av ham. Sånn sur gammel hund på en måte.


Fra munnen lukter det nesten råttent, og det er en eim rundt han som er dårlig, selv rett etter han er blitt dusjet. Rennende utflod som lukter. Okay så etter å ha begynte å ta p-pille og ha tatt den litt uregelmessig og begynnt å ligge med en fyr, så må jeg på do veeeeeldig ofte, utflod. Hvis man drikker lite blir urinen mørk fordi avfallsstoffene blir oppkonsentrert, og dette kan føre til sterkere lukt.


Kaffe, krydder, hvitløk, sterk mat og visse grønnsaker (bl.a. asparges) kan gi spesiell lukt av. Det er mye skam knyttet til utflod. Mengde utflod varierer fra jente til jente og kvinne til kvinne.


Noen har så lite at de føler at ikke har noe, mens andre kan ha ganske mye. Det finnes ingen måter å stoppe en utflod på. Har du mye utflod , så har du det. Etter dager skal det også være mulig å høre hjerteslagene til fostrene gjennom et stetoskop, men dette er ikke en vanlig måte å sjekke drektighet hos hund på.


Er hunden imidlertid slapp, må den undersøkes av dyrlege. Forstoppelse Forstoppelse kan skyldes for mye benspising eller noe annet hunden har fått i seg, det kan være skumgummi, gummi fra lekeben (som ikke bør gis) eller andre ufordøyelige fremmedlegemer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg