onsdag 29. november 2017

Bakt potet grill koke først

Hvorfor ikke prøve seg på bakt potet til grillmaten? Eller som en egen rett med tilbehør. Man kan bake poteter i folie på en enkel måte ved å legge de på glørne, og ved hjelp av godt tilbehør kan man lage ett lite måltid av det hele. Skal poteten snittes først ? Hvor mange grader på varmluft ovnen? Etter år på kokkeskolen,kan jeg fortelle deg at det ikke er slik man lager ordentlig bakt potet ! Om man vil ha bakt potet på den måten, kan du fint bare koke de og pakke de inn i folie etterpå!


Korrekt måte å lage bakte poteter på:. De potetene som er i folie på butikken. For å lage de beste bakte potetene bør du bruke potettypene Beate, Asterix og Kerrs Pink.


Se hele oppskriften på Lises Blogg! Noen baker koker potetene i masse grovsalt, og noen baker dem bare i ovnen. Her er en variant som kombinerer begge deler. Når potetene kokes halveis først , åpner de seg opp og tar til seg mer smak.


Prøv deg frem hva du liker best, og prøv forskjellige smaker. Bruk jevnt store poteter. Bakt potet på grillen Jøss! Vask dem godt, slik at alle som liker skallet kan spise det.


Smør potetene inn med olivenolje. Oljen gjør skallet blankt, sprøtt og delikat. Skjær et kryss i toppen og stikk flere hull i poteten med en potetstikker. Dryss litt salt i krysset. Nå er potetene klare for baking i ovn.


Jeg har en mellomstor grill og får fint plass til et stykke kjøtt eller en hel fisk og poteter. Poteter liker jeg å koke litt først , avhengig av størrelse en. Du kan godt koke dem litt først og så bake dem ferdig på grillen.


I helga kjører vi bacalao og bakt potet som tilleggsretter. Tilbehør til poteten kan velges fra vårt. Rømme og smør er det aller enkleste, men her er det bare å bruke fantasien: kryddersmør, hvitløksmør, vårløk, bacon, skinke, mais, ost og mye mer.


Bakepotet gjør seg også godt som tilbehør til biff, laks og grillmat. Først , vask potetene godt eller skrell de. Legg dem i kokende lettsaltet vann, eller bruk en dampkjele eller rist. Skru ned varmen når potetene er lagt i, de skal ikke fosskoke.


For å spare tid kan du koke potetene før de skal grilles. Kok dem i lettsaltet vann til de begynner å bli møre, og la dem ligge på grillen i ca. Om du skal spise søtpoteten som en bakt potet , bør du avslutte med å gi søtpoteten minutter i stekeovnen for å få deilig, smeltet ost og sprø kanter. Det er vanskelig å få sprøtt resultat i mikroen, så akkurat her er ovnen uslåelig. Isbittrikset som gir evig liv til urtene.


Bruker du full effekt, kan du regne ca. På grillen : Potetene bakes på grillen i - min, avhengig av størrelsen. Skjær toppen av poteten - den skal være som et lokk. Hul ut poteten med en teskje, men la det være igjen ca.


Legg potetmassen i en ildfast form. Du kan like gjerne bruke den som hovedkomponent i et målti fremfor som supplement til noe annet. Med eller uten aluminiumsfolie? Dette er en smakssak.


I prinsipp kan man tilberede et helt måltid på grillen , særlig hvis du har en stor en…. Smaker spesielt godt til biff. Beregn en stor potet pr. Pakk potetene inn i aluminiumsfolie. Bakes midt i ovnen på 2grader i 1-timer.


Stikk en kniv i poteten for å kjenne om den er ferdig. Se hvilken potet du bør bruke når - Dagbladet Vi bryr oss om ditt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg