mandag 20. november 2017

Sjokoladekake med jordbær pynt

Denne kaken smaker fantastisk! Har en fløyelsmyk kjerne som kan minne om en deilig og stor sjokoladefondant. Få oppskriften her. Den perfekte sjokoladekaken. Se oppskriften her.


Brownieskaken med nutella.

I dag vil jeg dele oppskriften på denne sommerlige, saftige og gode sjokoladekaken med dere. Her er oppskrift på en fantastisk drøm av en sjokoladekake ! Sjokoladekaken er fylt med sjokoladekrem og toppet med pisket krem og jordbær. En mektig og og nydelig kake som rekker til mange. Med krem og bær er dette en skikkelig festkake til vårens- og sommerens mange kulinariske kosestunder.


Lag denne saftige 3-lags sjokoladekaken med sjokoladekrem - den slår garantert godt an på festen. Alle blir imponert av en høy sjokoladekake ! Fransk sjokoladekake med jordbær. Pynt med litt krem og jordbær.

Resten av kremen og jordbærene serveres ved siden av. Annonse: Reklame for egen bok Hei dere! Nå som det har blitt august, begynner jeg for alvor å glede meg til utgivelse av min nye kakebok: Det søte liv - Kaker for enhver smak!


Bortsett fra jobbing med register og litt korrektur, er boken fiks ferdig, og sendes til trykken om et par uker. En gang i slutten av september kommer boken ut til bokhandlerne rundt omkring i landet! Dette er en ekstra saftig sjokoladekake som er toppet med en fyldig sjokoladekrem. Den ser kanskje imponerende ut, men er overraskende enkel å lage.


Man trenger egentlig ikke å tukle så veldig mye med en god sjokoladekake. Tre lag sjokoladekake med sjokoladekrem mellom hvert lag. Samme sjokoladekrem brukes for å dekke toppen og siden, litt gelepynt og der har du det – en sjokoladekake klar for fest! Bruk friske bær som pynt på sommerkaken.


Vi har brukt bringebær, men her er det fritt frem om du vil bruke jordbær , bjørnebær, blåbær eller kanskje rips? Bær og sjokolade går hånd i hån så her er det ikke mulig å gjøre feil. Fordel omtrent halvparten av kremen mellom lagene, og bre den siste halvparten over hele kaken. Bruk en varm (og tørr) kniv på kremen for å få en pen avslutning. En stor sjokoladekake i langpanne kan bli en fantastisk festkake når den pyntes med pisket krem og bringebær, blåbær og jordbær.


Det er enkelt å imponere med denne kaken, og sjokoladebitene gjør lykke hos både barn og voksne. Sikt over melis og pynt med litt krem og jordbær. En dobbel sjokoladekake med friske bær er velkommen på ethvert kakebord.

Tips: Du kan gjerne forberede kaken dagen i forveien hvis du ønsker det. Bak bunnene, legg på sjokoladekremen, sett kakene i kjøleskapet til kremen har stivnet - og dekk til med plastfilm. Da er det bare pisking av krem, montering og pynting som gjenstår før servering.


Dynk den siste delen med sukkerbrød og legg på toppen. Smør til slutt pisket krem i et jevnt lag rundt hele kaken med en kakepalett eller lignende. Ha litt krem i en sprøytepose med valgfri tip og dekorer kaken slik du ønsker. Bruk gjerne noe av kremen til pynt. Du kan godt bruke en sprøytepose til å dekorere kaken litt.


På bildet er det brukt litt frisk frukt i tillegg. Forslag til pynt : Sjokoladehjerter, jordbær , lime og physalis. Langpanne sjokoladekake med glasur, non-stop og seigemenn er en klassisk barnebursdagskake.


Barna kan være med å pynte kaken selv. Oppskriften passer til en langpanne. Langpannekake med jordbær egner seg nemlig ypperlig til fest, finere anledninger eller hvilken som helst skoleavslutning. Liker du ikke jordbær er det fritt frem å pynte med andre bær eller oppskjært frukt (bananer, mandariner, mango, osv. osv) Eller legg en hel fruktsalat på toppen for en skikkelig fargerik kake!


Om du velger å lage kun ett sukkerbrød finner du enkle mengder i parantes bak ingrediensene. Anita gir deg fremgangsmåten: Sukkerbrød 1.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg