onsdag 22. november 2017

Barnehageplass fra januar

Håper noen kan svare meg heeeelt konkret på dette. Når man får barn la oss si januar , februar, mars og skal ha barnehageplass fra barnet er ett år altså gjerne fem mnd ETTER august hvor inntak er. Må man da betale fra august når barnet mnd?


Jeg vil ikke ha svar på at man kan velge dagmamma, pap. Maksprisen for en barnehageplass økes ytterligere fra 1.

Foto: Yaymikro) Foreldre må ut med 1. Søk om barnehageplass. Du kan søke plass i flere barnehager i samme søknad. Alle søknader og dokumentasjon som vi har mottatt innen 1. Når vi får barnehageplass fremstår derimot fortsatt som et lite mysterium. Barnehageopptaket i Oslo er nemlig et mysterium som det er forunt få å forstå, men nå tror jeg endelig jeg har knekt koden.


Men det har vært en reise som har gitt flere spørsmål enn svar. Opprinnelig søkte vi om oppstart allerede fra april.

Ordningen gjelder for både private og kommunale barnehager. Dersom barnehagen har mange barn som fyller tre år i vårhalvåret, kan det derfor være ledig barnehageplass fra nyttår, men praksisen om å ta inn barn på våren varierer også fra sted til ste forklarer FUB-lederen. Søkerlistene blir sortert etter prioritet og barnets fødselsdato. Hvilken dato du leverer søknaden påvirker ikke opptaket. Maksimalpris for en barnehageplass fra 1. Private barnehager kan ha andre satser.


Dersom det ikke er ledig plass der du ønsker plass kan du få tilbud om barnehageplass i en annen barnehage i Oslo. Har du søkt om plass i nærheten av der dere bor, prøver vi å finne plass i andre barnehager i nærheten. Barn uten barnehageplass som fyller ett år i perioden januar - juli har rett til plass i august det året de fyller ett år. Dersom barnet fyller eitt år i september, oktober eller november det året det vert søkt, har barnet rett på plass innan utgangen av den månaden barnet vert født. Retten til barnehageplass følgjer av barnehageloven § a. Opptak i barnehage – kommunen sitt ansvar.


Lyst til å besøke en av barnehagene før du søker om plass? Alle listene fra bydelene er nå klare. Er barnet født mellom januar og juli har det rett til barnehageplass i august året de fyller ett.


Fyller barnet ett år i august, september, oktober eller november har det rett til barnehageplass måneden de fyller, mens dersom barnet er fyller ett år i desember, har ikke barnet rett til barnehageplass før førstkommende august.

Fra nyttår vil flere bosatt i tidligere Nedre Eiker og Svelvik kommune som ikke før har kvalifisert til redusert betaling, nå kunne søke om redusert betaling. For å søke om redusert pris fra 1. Hva koster en barnehageplass ? Stortinget fastsetter maksprisen for barnehageplass hvert år. Gratis kjernetid gjelder for husholdninger som har en samlet inntekt som er lavere enn 548. Matpengesatsen vil du finne i barnehagens vedtekter.


Foreldre skal ikke betale mer enn maksprisen for en barnehageplass. Men barn født i november og desember må vente. Kommunen kan tilby foreldrene en lavere pris enn maksprisen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg