mandag 6. november 2017

Tørrhoste årsaker

Vanligvis er det et virus som står bak luftveisinfeksjonen, men i noen tilfeller kan det også skyldes en bakterie. Spesielt ved det som kalles atypisk lungebetennelse kan man få en tørrhoste som kan vedvare i flere uker. Har du kjent på den hosten som aldri gir seg, og uansett hvor mye du hoster, så vil den bare ikke bort? Det kalles tørrhoste , og er et relativt kjent, men plagsomt fenomen. Den vanligste årsaken til tørrhoste er infeksjoner i luftveiene som vanlig forkjølelse, eller akutte infeksjonstilstander i svelg, strupehode, luftrør og bronchier.


Oftest vil dette være tørrhoste. Det vil si at det ikke er noe slim som kommer opp ved hosten. Når folk hoster i over uker blir de ofte redde og tenker på kreft. Men hva er egentlig de vanligste årsakene til kronisk hoste og hva kan man gjøre for å bli kvitt denne hosten? Luftveisinfeksjon, blant annet rhinitt, sinusitt, laryngitt, akutt bronkitt og pneumoni.


Ofte periodevis hoste om natten. Hos barn kan det i noen tilfeller være brekninger eller oppkast av slim. Da røyking er den mest alminnelige årsaken til kronisk hoste, bør du slutte å røyke.


Behandlingen avhenger av årsaken til hosten. Det er også viktig at du så langt det er mulig unngår støv, røyk og skadelig damp - både på arbeidsplassen og i hjemmet. Man får gjerne hoste i forbindelse med forkjølelse, men det kan være andre årsaker.


Noen kaller det for irritasjonshoste også. Det er noe som både voksne og barn kan ha fra tid til annen uten at det er noe alvorlig. Tørrhoste - kjerringråd.


Idiopatisk betyr at årsaken er ukjent, sier hun. Diagnosen idiopatisk lungefibrose forutsetter at kjente årsaker til fibrosen er utelukket. Diagnosen bør derfor stilles på et sykehus med høy kompetanse på tilstanden, og i praksis innebærer det at det skjer i samråd mellom spesialister fra flere fagområder, sier hun. Ved denne typen hoste er det ikke noe slim som det er nødvendig å få ut.


Det finnes mange årsaker til hoste, men forkjølelse er den vanligste. Er du opplever en irriterende, tørr hoste ? Mens en tørr hoste kan komme fra en rekke årsaker , inkludert øvre luftveisinfeksjoner, bihulebetennelse, forkjølelse, influensa og, og enda mer alvorlige problemer, som tuberkulose, lungebetennelse, og kreft, er det flere andre tørrhoste årsaker at selv legen kan gå glipp av. Varer hosten i mer enn åtte uker, betegnes det som kronisk hoste. Få ekspertenes beste råd mot tørrhoste , enten du sliter du med tørrhoste etter forkjølelse eller tørrhoste om. Det er flere årsaker til tørrhoste – ikke bare sykdom.


Forekomsten av astma i befolkningen øker urovekkende, ifølge Norges Astma- og allergiforbund. Grøttum forteller at det kan være ulike årsaker til hoste i forbindelse med trening. I cirka prosent av tilfellene er det sykdommer i hjerte eller kretsløp som er årsaken. Når du hoster trekker mellomgulvet seg sammen, og den luften som er i luftveiene kommer med stor fart ut. Hoste - årsak og løsninger Hva er hoste?


Dette er kroppens måte å rense luftveiene for støv og andre fremmedlegemer. Under normale forhold er lungene og de nederste luftveiene sterile, det vil si uten bakterier. Hyppig årsak hos barn. Pneumokokker er den vanligste årsaken til pneumoni utenfor sykehus. Mycoplasma pneumoniae er sjeldnere, men forekommer i alle aldersgrupper og særlig i aldersgruppen 3–år.


Akutt bronkitt er en forbigående infeksjon i slimhinnene i luftrøret og bronkiene. Det vanligste kjennetegn er vond hoste. Man kan også få lett feber, verkende muskler, og tung pust ved lette fysiske anstrengelser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg