torsdag 30. november 2017

Koke kyllingstrimler

Dryss over krepsehaler og vårløk, la det bli gjennomvarmt og smak til med salt og pepper. Hell i ¾ buljong, kok opp. La det koke i 3-minutter, eller til brokkolien er mør. Ha i erter og la alt koke opp.


Tilsett matfløte og rør om. Kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en blender. Spe eventuelt med mer kraft om suppen er tykk, og kok opp. Smak til med salt og pepper. Akkurat så enkelt som det høres ut, lager du Bretagne kyllingsaus fra bunnen.


Selv min nevø på kan lage denne i blinde og sausen er full av C-vitaminer. Stek den for lenge, og den blir tørr og seig. Damp kyllingfiletene i vann med salt til de er akkurat gjennomkokte, ca. Rens og grovkutt grønnsakene og kok dem i lettsaltet vann til de er knapt møre.


Sil kokevannet fra kylling og grønnsaker, tilsett kremfløte og la sausen koke litt inn, eller jevn den med maisenna. Har du ikke stor nok kasserolle, kan du dele kyllingen i to først. Da blir de ikke fullt så plasskrevende. Fyll opp nok vann til at det akkurat dekker og kok opp. Skrell løk, gulrøtter og persillerot.


Del løken i båter, gulrøttene og persillerota i skiver. Når dette begynner å koke , vil det skumme litt på toppen. Hvis du ikke bruker ferdig kyllingkraft, må du koke opp vann og smuldre i hønsebuljongterning.


Smelt smør i en kjele på middels sterk varme. Kylling gir god kraft. Den kan eventuelt legges dypfryst i kjelen, og kokes opp med kaldt vann.


Sett av litt tid til å lage en skikkelig frikassé i dag, og du skal se at det blir en av familiens store favorittretter. Norges største samling av oppskrifter på mat og drikke fra hele verden, som er nærings og allergenberegnet. Flere avanserte søk og mange gode middagstips til hverdagsmat, festmat, diettmat, allergimat og tradisjonsmat. Du trenger ikke bløtlegge erter en dag i forveien for å lage en god ertesuppe i hverdagen.


Her lager du den mettende, smakfull ertesuppe med kylling på bare noen minutter. Stek sopp som du liker,(aromasopp og østersopp blandet liker jeg) når soppen har sluppet vannet og dette fordampet, hiver du oppi en god klatt meierismør og en skvett fløte, drysser over en terning soppbuljong og lar dette koke opp (tykne). Rør inn en spiseskjed Tyrkisk eller Gresk youghurt og kyllingkjøttet kuttet i pasende biter.


Vi har samlet våre beste oppskrifter. Her finnes du ukesmeny med middagstips, fristende kaker og bakst, sunnere retter, vegetar samt tips til trender og råvarer i sesong. Gi suppen et oppkok og la den koke på svak varme i 5–minutter. Fersk fullkorn tagliatelle med strimlet kylling, en go kremet pastasaus med bacon, toppet med cherrytomater.


Sausen inneholder også erter som gir god smak. Enkel, rask og god hverdagsmiddag for hele familien. Stek kyllingstrimler raskt i olje i en gryte.


Krydre med salt og pepper og sett tilside på en tallerken. Bruk samme gryte og fres hvitløk, paprika og chorizo raskt i et par minutter. Rett før servering har du i kyllingstrimler , koriander og persille. Varm suppen i ytterligere minutter uten å la den koke. Denne tykke marokkanske suppen er næringsrik og full av smak.


Koke kyllingstrimler

Se alle oppskriftene med bønner og linser her. Tidligere har jeg tatt til ordet for å banke smak inni kyllingen og koke den i øl. Jeg innser at vi trenger mange oppskrifter på kylling.


Men, jeg ser også at det er slitsomt å navigere seg i jungelen av oppskrifter på kylling. Strø smuldret buljongterning og estragon over, og spe med vann og fløte under omrøring. Gi alt et oppkok og la koke i et par minutter.


Godt sammen med ris og rundstykker eller annet brød.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg