onsdag 8. november 2017

Kan gravide spise sushi med laks

Prøv deg på en lakseburger neste gang du setter på grillen. Vi har oppskriften. Bestill Sushi hos Just Eat. Hundrevis av forskjellige restauranter. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv.

Hvilken fisk kan du egentlig spise når du er gravid ? Denne fisken kan du spise som gravid , og denne fisken bør du styre unna i graviditeten. Spis gjerne laks og laksefisker. For å unngå enkelte sykdommer som kan være farlige under svangerskapet, bør du bare spise gravet eller røkt fisk hvis den er helt fersk og nypakket.


Det samme gjelder sushi. Hvis du ikke spiser fisk, kan du ta tilskudd av fiskeolje eller få i deg omega-3-fettsyrer på andre måter. Men gravide kan spise sushi av rå, fersk marin fisk, men bør unngå produktene som er listet opp i tabellen lenger oppe i artikkelen.

Skal du lage sushien selv med villfisk fra sjøen, bør den fryses først for å drepe eventuelle parasitter (minst -grader i minst ett døgn). Sushibiter med laks , kokt kongekrabbe, frityrstekt scampi, frityrstekt krabbe og kamskjell er et trygt utvalg. Viktige næringsstoffer. Kjente fiskearter, som laks , ørret, torsk, sei, lyr og makrell, kan du trygt spise 1-ganger i uken.


Hva kan , og ikke kan , gravide spise ? Her er noen mat og ernærings-tips for deg som er med barn: Bør en gravid spise sjømat som laks , kveite, reker og sushi ? I utgangspunktet er ren fisk av høy kvalitet gunstig for gravide , men det er en del fiskearter du bør unngå i et svangerskap. De konkluderer derfor med at gravide trygt kan spise sushi. TinaAndre møte med forumet. Kan gravide spise laks ? Dersom du skal lage sushi selv, se Slik lagar du sushi som er trygg å ete fra Mattilsynet (bakterier).


Dette bør du unngå når du er gravid. Alle vet at de bør holde seg unna røyk og alkohol når de er gravide , men når det kommer til mat er usikkerheten større. Enkelte matvarer inneholder mikroorganismer som kan være skadelige for fosteret.


Selv om risikoen for å bli smittet er svært liten, kan konsekvensene bli alvorlige. Se Kostholdsråd for matvarer forurenset med radioaktivitet.

Gravide bør ikke få i seg mer enn 40. Prøv en lakseburger med syrlig fenikkelsalat. Har lest flere steder at gravide kan spise sushi , laks - rå, hvis den er helt fersk.


Men på sånn gravid app jeg har, sier den at jeg bør holde meg unna. Jeg har salmalaks som jeg skar opp når den var helt fersk. Puttet den rett i fryser.


Er det tryggere når den i tillegg har vært fryst, eller er. Derfor har det stor betydning, hvad moderen spiser. Og fisk er en vigtig spise for gravide , så man skal endelig ikke holde sig fra fisk.


Ja, fordi SALMA har topp kvalitet, kan gravide spise den rå. En eventuell fare ved å spise rå fisk henger i utgangspunktet sammen med mulig utvikling av Listeria-bakterien. SALMA har kun dagers holdbarhet, og det er ikke nok til å utvikle denne bakterien.


Seks forskere ber nå myndighetene om å endre kostholdsrådene for gravide. I Tidsskrift for Den norske legeforening skriver de at barn og kvinner som venter barn ikke bør spise kveite og laks. VKM konkluderer med at helsefordelene med å spise laks er så store at de oppveier den ubetydelige risikoen som dagens nivåer av fremmedstoffer i laksen representerer. Les mer om næringsinnholdet i laksen her.


Endret råd for gravide. Tidligere anbefalte VKM gravide og kvinner i fruktbar alder å begrense inntaket av fet fisk på grunn av. Selv om du ikke har været vant til at dyrke motion, kan du sagtens gøre det når du er gravid.


Så længe den rå fisk har været frossen i timer ved mindst minus grader, så er der ingen problemer med at spise sushi. Tangen som brukes i sushi har lavt innhold. Helsedirektoratet anbefaler et kosthold som inkluderer magre meieriprodukter daglig og fisk til middag to til tre ganger i uken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg