tirsdag 28. november 2017

Falsk bekymringsmelding til barnevernet

Melde fra til barnevernet ( bekymringsmelding ) Gå til søk Gå til innhold Gå til menyen. Hold inn Ctrl-tasten eller cmd-tasten på Mac. Jeg synes det er utrolig at barnevernet kan vitne mot noen som har kontaktet dem fordi de har vært bekymret for et barn.


Det er barnevernets ansvar å vurdere om det er grunn til bekymring eller ikke. Hvis barnevernet mener det er en falsk bekymringsmelding tror jeg ikke de undersøker saken.

Bekymringsmelding Kort fortalt. Hvis du er bekymret for et barn eller ungdom 0-år, bør du melde fra til barnevernet. Din bekymringsmelding kan være viktig for barnet eller ungdommen det gjelder. Barnevernet gjør en viktig jobb, og noen ganger er det nødvendig at de undersøker barns omsorgssituasjon i hjemmet.


Men du skriver at du vil gjøre dette som hevn, og det er langt over streken. Vær så snill å la vær å sende inn en falsk bekymringsmelding til barnevernet , i det minste av hensyn til det eller de barna det gjelder. Jeg har en venninne som har gått i gjennom det samme helvete som deg hvor den sjalue og psykisk syke exen til den nye samboeren hennes ringte inn en alvorlig bekymringsmelding til barnevernet.

Det tok faktisk mnd før saken ble henlagt. Og hun ble mistenkt til det siste stakkar. Heldigvis kom også der sannheten fram til slutt. De fleste meldingene kom fra skole, politi og fra barneverntjenestene selv. Hun sendte bekymringsmelding , den ble avvist, du ble renvasket.


Det vil ikke få noen rettslige konsekvenser for henne om hun meldte inn en bekymring på falsk grunnlag. Offentlige instanser har plikt til å varsle barnevernet hvis de har grunn til å tro at barn blir utsatt for grov omsorgssvikt. Slik melder du fra. Barneverntjenesten i Molde, Midsun Aukra og Eide har utarbeidet et skjema som du kan bruke når du skal sende en bekymringsmelding.


Janteloven sitter ganske i ryggmargsrefleksen på det norske folk. Det virker noe ambisiøst men jeg vil heller ønske de lykke til og ikke si så mye mer før jeg ser hvordan dette utvikler seg. Offentlige myndigheter, samt en rekke yrkesutøvere med profesjonsbestemt taushetsplikt, har plikt til å gi opplysninger til barnevernet når det er grunn til å tro at et barn blir utsatt for mishandling, andre former for alvorlig omsorgssvikt eller når et barn har vist vedvarende alvorlige adferdsvansker. Barnevernet vil enten starte en undersøkelse eller henlegge meldingen dersom den er åpenbart grunnløs. En undersøkelse skal gjennomføres snarest og senest innen måneder.


Undersøkelsen skal være tilpasset sakens alvorlighetsgra stå i forhold til meldingens innhold og ivareta barnets beste. Det må jo ha vært grunn til at noen melder noe til barnevernet , kan ikke bare bli meldt sånn helt ut av det blå.

Da er du isåfall veldig uheldig med de menneskene du omgås. Hvis de misliker deg så mye at de mener du ikke er egnet som mor. Meldingen din kan også være anonym.


Har noen sendt en bekymringsmelding til barnevernet fordi du har røyket hasj? Les mer om gangen i saken og våre tips til hvordan du skal forholde deg til barnevernet. Et foreldrepar har saksøkt den tidligere barnehagen sin for å ha sendt en bekymringsmelding til barnevernet. Er du bekymret for et barn eller en ungdom, skal du kontakte barnevernet.


Barnehagen mener de handlet riktig. Barn og ungdom kan selv ta kontakt med oss. Her kan du laste ned meldingsskjema.


Man leser og hører stadig om bekymringsmeldinger som blir sendt barnevernet fra skoler og helsetjenesten. Senest i Aftenposten den 26. Du kan velge å være anonym.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg