torsdag 9. november 2017

Overdosering levaxin

Administrering: Barn bør få hele døgndosen én gang daglig, minst en halv time før dagens første måltid. Dosen av Levaxin justeres etter klinisk effekt og bestemmelse av TSH. Det kan virke som om du har symptomer på overdosering , siden du har slike karakteristiske smerter i ben og armer. Imidlertid kan jeg ikke stille noen diagnose over nett.


Dersom du ammer kan du fortsette å ta Levaxin som anbefalt av legen din. Levaxin Trenger faktisk ikke hvile middag for første gang på lenge og får faktisk gjort noe her i huset selv om det er kjempetravelt på jobb. Kronisk overdosering. Med kronisk overdosering mener en inntak av lett forhøyet dose med tyroideahormoner over lengre tid (måneder-år).


Slike tilfeller kan oppstå hos personer med hypotyreose som får for høy dose i forhold til det medisinske behovet eller hos eutyroide personer som bevisst inntar slike hormoner for å øke vekttapet. Jeg har symptomer som diare, hjertebank, uro, søvnproblemer og vanskelig å sitte i ro. Noe av dette er positivt siden vekten blir lavere og jeg får gjort mye.


Bør jeg likevel dra til legen å få tatt blodprøve? Hvor farlig er det å være overdosert på levaxin over tid? I desember fremkom det mangel på Levaxin ved flere apotek, og i den sammenheng anbefalte Legemiddelverket bruk av medisinen Euthyrox.


Stoffskifteforbundet opplyser de berørte når produsenten informerer, og følgende er sendt oss fra Merck til både pasient og behandler. Men dette er ikke beskrevet i Felleskatalogen. Når skal det påpekes at de eneste bivirkningene som er listet i Felleskatalogen over bivirkninger av Levaxin er relatert til overdosering. Dersom behandling med stoffskiftehormoner ikke hjelper bør man se på litt andre ting. Der finnes ingen annen medisin som i sin helhet kan erstatte Levaxin.


Noen kan bruke en liten dose T Liotyronin, som er en annen variant av stoffskiftehormonet, og redusere på dosen av Levaxin , men dette har oftere bivirkninger og er vanskeligere å dosere enn Levaxin. Thyroidea Norge har samlet innrapporterte bivirkninger fra Norge, Canada, Storbritannia og Danmark. Det er viktig å påpeke at langt, laaaaangt flere pasienter i alle land bruker Levaxin (eller tilsvarende produkter, altså syntetisk T4) enn Thyroid.


Er det noen her som har noen kunnskap om stoffskifte, overdosering og lignende? For å gjøre en lang historie kort. Hatt det i mange år og tar levaxin. Så har jeg fått det vanskelig, jeg har gjort dumme ting som jeg ikke helt klarer å sto.


Levaxin er ikke et slankemiddel og kan påføre MYE skade på kroppen. Har aldri tatt for mye. Så hold deg til dosen legen har gitt deg! Søk heller litt rundt på slanking og lavt stoffskifte og finn info og gjør det den rette måten.


Mange har klart det. Lavt stoffskifte krever livslang behandling med tabletter som inneholder levotyroksin. Preparatnavnet er Forthyron.


Humanpreparatet Levaxin inneholder det samme, men skal kun brukes dersom det ikke er mulig å få tak i Forthyron eller det er nødvendig pga. När man börjar medicineras med Levaxin sätts dosen ofta in på en låg nivå, för att sedan justeras med flera veckors mellanrum och anpassas på individnivå. Det finns alltså ingen ”gyllene dos” som passar alla och man brukar säga att rätt dos är uppnådd när symptomen är borta. Takk for svar Ligger på 1mcg om dagen nå, og har vel hatt Trundt en stund tror jeg. Jag har hela tiden haft medicinen Levaxin.


Jag är inte överens med min läkare hur mycket Levaxin jag ska ta. Eftersom jag inte känt mig trött och hängig under hösten har jag höjt medicinen från en tablett Levaxin mikrogram till två tabletter och redan efter några dagar kände jag mig mycket piggare än på länge. Ifølge Helseleksikonet.


Rådgör dock med läkare vid mer än tillfälligt bruk av Levaxin under amning. Levaxin går över i modersmjölk men påverkar troligen inte barn som ammas. Körförmåga och användning av maskiner Ingen känd påverkan av förmågan att köra bil eller att utföra precisionsarbete.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg