mandag 13. november 2017

Hvorfor er ostesmørbrød usunt

Med Toastbags lager du varme smørbrød i brødristeren! Se på våre nyeste gadgets. Vi har de kuleste gavene du kan gi. Legger jeg på meg av å spise usunt på helg? Er det usunt for kroppen?

Er egg usunt eller ikke? Hører så mye forskjellig! Hva betyr det at mat er usunt ? Hva er egentlig et sunt kosthold? Jeg steker ostesmørbrød i smør, så det vil bli mer fett.


Dessuten bruker jeg gjerne mer ost i et stekt et. Om du hadde hatt eksakt lik mengde, ville jeg tro at noe næringsstoffer fordamper i det stekte, men det dannes visst også kreftfremkallende stoffer når ting stekes.

Her er favorittten et tynt lag med sennep oppå brødskiven, deretter ost og et dryss med oregano og dolly dimple sitt pizzakrydder, og oppå der igjen legger jeg strandaskinke. Mange unngår å spise smør fordi de lever i den tro at smør er usunt og helseskadelig. Smør er faktisk en kilde til en rekke helsebringende næringsstoffer, fra antioksidanter og mineraler til viktige vitaminer. I tillegg har studier vist at smør kan forebygge kreft, styrke immunforsvaret og gi bedre øyehelse. Siden ost er rik på kalsium, er den derfor en viktig kalsiumkilde for dem som har laktoseintoleranse.


Smøreoster er laget av revet gulost og inneholder derfor heller ikke laktose. Om du ikke spiser middag før ganske sent, har du nok ikke noe behov for kveldsmat. Men spiser du middag allerede før klokka er blitt 1 er det fort gjort å bli småsulten utover kvelden.


Da er det mange som snoker i skapene og finner fram snacks og godteri som er mye mer usunt og kaloririkt enn skikkelig kveldsmat. De sier jo i media hele tiden at ikke bør spise så mye farseprodukter som pølser, medisterkaker, kjøttkaker osv. Men hva om man lager kjøttkaker osv.


Kan ikke se at det skal være så ille? Og det finnes jo rene pølser også laget på mye kjøtt og lite annet. Det er ikke bra å spille så mye dataspill, du blir passiv, usosial og voldelig.


Jeg er blitt vant til at voksne holder en hel leksjon for meg om hvor grusomt dataspill er. Det skjønner jeg ikke helt.

De samme voksne sier jeg må lese bøker. En sukkerrik kost gir mye energi, men lite næring (tomme kalorier). I moderate mengder er ikke sukker farlig, men det kan være fort gjort å få i seg for mye. For mye sukker kan føre til negative konsekvenser for tannhelsen, og til en økt risiko for overvekt dersom det er ubalanse mellom energiinntak og fysisk … Mer om hvorfor er sukker usunt ? Disse gode bakteriene har nemlig en nyttig effekt fr tarmene dine. Så det kan være lurt for deg å velge matvarer med probiotiske bakterier eller ta et probiotisk kosttilskudd.


Ostesmørbrød med fransk løksuppe, uten suppe. Genialt, løksuppe er skikkelig digg så hvorfor ikke lage den som ostesmørbrød. Tastespotting-bloggen viser deg hvordan du lager den. Pesto pesto pesto, (nesten) alt blir bedre med pesto.


Macheesmo forklarer hvordan. Et sunt kosthold er viktig for oss alle til å forebygge utvikling av livsstilssykdommer. Ved risikotilstander som diabetes, høyt blodtrykk og høye fettstoffer i blodet (lipider), er betydningen av et sunt kosthold spesielt viktig. Man hører ofte at sukker ikke er sunt, hvorfor er det ikke det egentlig?


Og hvorfor er godteri usunt ? Dette vil vi undersøke. Nardo skole hadde en nysgjerrigper-boks som elevene puttet lapper med ting de lurte på i. Det kom mange gode forslag. Antioksidantene oppkonsentreres først og fremst i øyet, der de blant annet beskytter mot stråling fra solen.


Det er viktig å få i seg tilstrekkelig med disse antioksidantene fra ung alder. Næringsinnholdet i egg betyr ikke at det er sunt å spise mye egg. Egg - sunt elelr usunt ? Tidligere frarådet helsemyndighetene å spise mer enn to egg per uka. Delvis fordi det er vanskelig å komme opp i store mengder ved å spise vanlig frukt, og delvis fordi frukt også inneholder en mengde andre næringsstoffer.


Frukt er derfor sunt, og det er først og fremst i juice at sukkerinnholdet blir for høyt. Spis derfor helst frukten hel. For år siden, i havbrukets spede begynnelse, var bruken til tider høy. I dag er den minimal og under helt kontrollerte former, sier Moe. Hvorfor er sukker usunt ? Alle anlegg er pålagt å ha en fiskehelsetjeneste som er på inspeksjon minst seks ganger i året, i tillegg har hvert anlegg to årlige besøk av offentlig veterinær eller fiskehelsebiolog.


Leste for to uker siden en artikkel om hvorfor svinekjøtt var usunt , basert på en forskningrapport fra USA.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg