torsdag 22. august 2019

Kjernetemperatur brød

Godt nybakt brød eller rundstykker dufter himmelsk, la deg friste her. Topp med gule og sorte sesamfrø. Se oppskriften her. Deilig rett på 1-2-3! Ekstra godt med rosiner. Eltefritt og enkelt. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Deretter stikker du termometeret inn for å se.


Med en høy temperature “setter” du skorpen slik at fuktighen ikke fordamper under steking. Og et superlurt tips: har du steketemperaturmåler? Er det noe slags brød som er lettere å begi seg ut med enn andre?


Brødet er ferdig når det har en kjernetemperatur på grader. Brødet skal da ha sprø skorpe og en kjernetemperatur som er over grader. Kilde: Bakerlandslaget - Det er kult, veit du. Brød til folket, halleluja, sier han entusiastisk. Veldig grove brød eller rugbrød stekes på ned mot 1– 1°C.


Generelt gjelder: fint bakverk høy temperatur, og grove ting lavere temperatur. Småvarer som rundstykker og lignende er ferdig etter ca. Brødene blir alltid perfekt stekt, samme hva jeg har i deigen. Dytt inn steketermometer i det midterste, og da det største om de varierer.


Heretter kommer du ikke til å kaste brød Brød som ikke lenger er helt ferskt, er det faktisk utrolig mange måter å få avsetning på. Her finner du en rekke oppskrifter. Et brød skal ha en kjernetemperatur på grader, så når du halvsteker brød må denne temperaturen oppnås to ganger for å få et brød som er gjennomstekt. Brødene bakes på normal måte, men stekes ca grader under det du normalt bruker (avhengig av ovn), og du kan kutte steketiden med ca min. Bruk steketermometer.


Visp eggene sammen først, og bland så bare i resten. Er ute etter gode tips ang. Stekes i 1grader i ca.


Husk at kjøttets kjernetemperatur stiger noen grader etter det tas ut av ovnen, særlig dersom du steker det på relativt høy temperatur over kort tid. Jeg pleier å ta ut kjøttet når det har 3-grader igjen til det er ferdig, men tar ikke ut steketermometeret før kjøttet har hvilt ferdig slik at jeg har kontroll på dette. Når brødet er ferdigstekt har det en kjernetemperatur på mellom og 1grader, noe som betyr at vannet i brødet koker. Da er det viktig å få ut fukten.


Kjernetemperatur brød

Det er viktig å få ut brødet fra formen så fort som mulig og la det stå på en rist og avkjøle seg. Ikke dekk til brødet for da stenger du fukten inne. Sett formen tilbake i stekeovnen og stek i minutter.


Ta av folien og stek videre i ca. Du kan gjerne stikke et steketermometer midt i brødet for å sjekke om det er gjennomstekt. Hvelv brødene ut av formene og legg dem på en bakerist til avkjøling.


Kjernetemperatur brød

Den enkleste måten å finne ut om brødene er gjennomstekte på, er å putte et steketermometer midt i det ene brødet , når du tror de er ferdig stekte. Du kan også bare ta brødet ut av brødformen og kakke på undersiden av det. Får du en hul ly er brødene ferdig. Så løfter du bakepapiret i de fire hjørnene, og senker det med deigen ned i gryta.


Sett på det varme grytelokket og steke i minutter på 250gC. Løft av lokket, sett inn et steketermometer og etterstek på 200gC til brødet har fått en kjernetemperatur på 98gC. Det kan høres ut som om du kanskje hever brødet for mye ift hvor grovt det er. Forsøk med litt kaldere deig, litt kortere etterheving (heving i form før du steiker det) og steking til du minst har nådd grader kjernetemperatur på brødet.


Jeg steker min til medium her. Langtidsstekingen gir deg mest mulig mørt resultat). Brødet ble like god i smak, noe mykere i skorpen og etter at barna skjærte et stykk selv fikk den en 10´er her i huset. Har du ikke laget no knead brød før, vil jeg anbefale at du tar en titt på denne videoen som jeg har laget.


Du kan bruke hvilken som helst av no knead brød oppskriftene som du finner her på bloggen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg