mandag 12. august 2019

Honning mot hoste

En gruppe fikk behandling med honning , en gruppe fikk narremiddel som smakte honning , og en gruppe fikk ikke noe mot hosten. Bare barn med moderat forstyrrende hoste fikk delta i studien. Ikke gi honning til spedbarn!


Gruppene som fikk honning eller narremiddel, fikk dette en halv time før sengetid. Litt honning før leggetid ser nemlig ut til å være langt mer effektivt enn reseptfrie hostemedisiner.

Dessuten har honning vist seg å kunne være til god hjelp. Varm melk med honning er et kjent kjerringråd både mot forkjølelser og for å bedre nattesøvnen, og faktisk så kan honningen lindre hosten. I Norge serveres gjerne honning i varm melk ved forkjølelse. En ny kunnskapsoppsummering av all tidligere forskning på området, fra anerkjente Cochrane Collaboration, konkluderer med at honning kan ha moderat effekt mot hoste. Honning er et gammel kjerringråd mot hoste.


Luftveisinfeksjon: Når bør du å oppsøke lege? Jeg finner det vanskelig å mene at denne metaanalysen gir noen god dekning for å hevde at honning virker mot hoste. Et annet stort problem er at resultatene kun ble rapportert én gang dagen derpå, så vi vet ingenting om varigheten av effekten over tid.

Vi vet fra før av at flere typer hostemedisin hjelper mot hoste. Mot hoste kan du gjøre følgende: Trykk ytterste ledd av langfingeren så hardt du kan i sek. Men nå blir honningen sidestilt.


Det er leddet ved neglen. Gjør det på hver hån flere ganger om dagen. Hosten stopper med en gang. Dette har heller ingen beviselig effekt mot hoste , men kan virke lindrende.


Barn og unge som fikk en liten dose honning før leggetid så nemlig ut til å ha både mindre nattehoste og mindre søvnproblemer, skriver forskning. Uavhengig av hva slags hoste man har, tyr de fleste mennesker til hostesaft og andre medisiner for å forsøke å dempe symptomene. SIDE2):Reseptfri hostesaft har fått enda en rapport som undergraver virkningen. En ny amerikansk rapport slår fast at hostesaft har minimal. Se dette kjerringrådet mot hoste og bli kvitt hosten en gang for alle.


Sørg for å drikke nok væske. Drikk grønn te med honning – og ha gjerne i litt revet ingefær. Lag din egen hostedrikk – se Berits oppskrift i saken.


Her har du gode råd mot hosten : 1. En av oppskriftene som oftest brukes er en blanding av honning og kokosnøttolje.

De mer eventyrlystne kan også legge til noen dråper honning i et glass whisky eller konjakk for å stoppe hosten. Så sant dette er riktig, så burde det vel heller være bra med varm melk og honning mot tørr hoste ! Kjerringrådene her skiller ikke mellom tørr hoste og slimhoste. Vårt forslag for å bli kvitt hoste og slim er å forsøke å bruke naturlige, hjemmelagde ingefærplaster istedet for å ta hostemedisiner. Slipp skallet fra sitronene ned i glasset og tilsett kokende vann i tillegg til en teskje organisk, rå honning.


For å åpne bihulene kan du puste inn dampen fra drikken, eller du kan drikke to eller tre kopper om dagen for å bekjempe bakterier.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg