mandag 19. august 2019

Feber symptomer

Finn feber symptomer hvis du ser nå. Den normale kroppstemperaturen er vanligvis cirka °C. Temperaturen varierer noen tideler av en grad opp og ned i løpet av et døgn. Pyrogener kan dannes av virale og bakterielle infeksjoner samt av patologiske prosesser i kroppen, som cerebrale blødninger, traumer, autoimmune eller inflammatoriske sykdommer, malignitet og allergi.


Symptomer og funn avhenger av årsaken til feberen. Høy feber kan i seg selv føre til sløvhet og søvnighet.

Barn med ufarlige febersykdommer har ofte feber mellom 3og 4°C i 2–døgn. Det er likevel usikkert om feber alltid er hensiktsmessig. Når temperaturen stiger, øker også kroppens behov for oksygen (surstoff) og væske. Er det normalt at de minste babyene har feber ? Barn som er mindre enn uker har sjelden feber. Man bør generelt være tidlig ute med å kontakte fastlege eller legevakt om det nyfødte barnet er sykt med dårlig allmenntilstand eller feber.


Barn med feber de første to-tre månedene skal alltid undersøkes av lege i løpet av kort tid. Hvilke symptomer gir denguefeber? Noen får milde plager som går fort over, med kun en lett influensafølelse.

Denguefeber medfører vanligvis en akutt, ofte høy feber som varer i 2–dager, og gir også symptomer som hodepine , smerter bak øynene, muskelsmerter eller leddsmerter, hud- og slimhinneblødninger, og etter hvert oppstår et utslett som kan ha litt forskjellig utseende. Dette er kroppens mekanisme for å bekjempe organismer som virus og bakterier. Det er kroppen selv som forårsaker feberen. Du kan også føle deg svak, ha hodepine og muskelsmerter.


Feber - er det alvorlig? Legevaktslegen legger til at feber som oftest oppstår i forbindelse med influensa, fordi influensa kan medføre kraftig feber og ofte være det eneste symptomet i startfasen. Les også: Dette er influensa.


Hvor lenge feberen varer er, ifølge Voisin, helt avhengig av sykdomsbildet. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Normal temperatur hos hund er 3– 32°C.


Etter hard aktivitet eller ved stress kan temperaturen stige noe. Temperatur på 35°C eller høyere, samt vedvarende temperatur over 32°C, regnes som feber (hypertermi). Det er ingen direkte sammenheng mellom febergraden og sykdommens alvorlighet, derfor må vi også følge med på hvilke andre symptomer som opptrer sammen med feberen. Langvarig feber kan også være et symptom på leukemi eller lymfekreft.


Microsoft kan få en andel av inntektene dersom du kjøper noe ved å klikke på de anbefalte lenkene i denne artikkelen. Små barn får lettere høyere feber enn voksne, selv ved mindre infeksjoner. Det er få kjente kliniske tilfeller hos mennesker i Norge.


Vanligvis får man helvetesild på den ene siden av overkroppen.

Helvetesild starter som regel med en kraftig smerte i huden, i tillegg kan man få symptomer som tretthet, svimmelhet, feber og hodepine. Informasjon til allmennheten og helsepersonell om influensa og sesonginfluensa. Temaside for informasjon, rå nyheter og statistikk om den årlige sesonginfluensaen. Oversigten herunder viser forskellige årsager til feber. Klik på navnet på en sygdom eller undersøgelse, så kommer du frem til en udførlig artikel om det pågældende emne.


Ikke la oss berolige deg! Oppsøk en lege ved bekymring for egen helse. Nettsiden benytter cookies for å registerere besøksstatistikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg