torsdag 29. august 2019

Julekake oppskrift

Julekake oppskrift

Julebrø eller julekake er blitt bakt helt siden bronsealderen. Jo mer godsaker man hadde i julekaken i form av rosiner, sukat og sukker, desto mer fruktbart og gavmildt trodde man at det kommende året ville bli. Julekake er en populær spiselig gave å gi bort. Ha i egg, sikt på krydder og mel og elt alt godt. Til julekake som skal stekes til høye, runde kaker må deigen være fast.


Julekake oppskrift

La deigen gjære godt opp igjen. Ta den ut på bordet og elt inn rosiner og sukat, slik at de blir jevnt fordelt og ikke ligger løst på overflaten. Ta deigen på bakebordet og del den i to. Fordel rosiner og sukat på emnene, rull sammen og elt dem til store, runde boller.


Bruk en skarp kniv og skjær rundt kanten og trykk kakene godt ned på midten. Slik lager du julekake : Legg rosinene i en bolle med lunkent vann. Varm melken til den blir fingervarm, ˚C, og hell den i bakebollen. Ha i 5g mel, resten sparer du til justering og utbaking etterpå, sukker, salt, kardemomme, egg og tørrgjær.


Du kan i stedet pensle over med litt melk. Vi har kommet til 16. Desember går så fort, skulle ønske jeg kunne stoppe tiden litt. Denne oppskriften er intet unntak. Fordi: De er det aller enkleste som finnes.


Det er fantastisk godt! Kan ikke svis engang, siden de ikke skal stekes. Men husk julekake regnes som brød! Før i tiden måtte man ha slag kaker til jul. I dag er ikke antallet så viktig, men julebakst er en tradisjon vi ønsker å ta vare på.


Julekake oppskrift

Se alle oppskriftene på kakene vi må ha til jul. Jeg har her laget julekaken med bare rosiner, men tilsett gjerne 1g sukat i tillegg hvis du er glad i det. Server julekaken i skiver og gjerne med godt smør og brunost på. ARTIKKELEN ER OVER ÅR GAMMEL. Her har vi samlet over oppskrifter på klassikere og nye julekaker som gir deg smaken av jul.


En ordentlig god julekake med rosiner som serveres med smør og brunost, ouf! Her er oppskriften på saftig julekake. Med smør og brunost kan ikke julekaken slå feil i år heller.


Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn. Oppskrift på saftig og god julekake. I denne oppskriften bruker vi like deler med rosiner og sukat.


Ikke alle er like glad i sukat, og det kan gjerne erstattes med annen tørket frukt som tranebær eller hakket tørket fiken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg