mandag 26. august 2019

Lasagne hellstrøm

Lasagne hellstrøm

Hjemmelaget lasagne med ostesaus og kjøttsaus er alltid en vinner på middagsbordet, både for små og store. Her er en klassisk oppskrift. Fres hvitløksfedd i den varme gryten med olivenolje. Hvitløken skal få en gyllen og fin farge, må ikke brenne.


Lasagne hellstrøm

Ungene her i huset elsker det, og jeg synes det er perfekt middag å servere når det er mange til bords. Det er veldig enkelt å lage lasagne fra bunnen selv, og du bruker ikke mange ekstra minutter sammenlignet med å lage den fra halvferdige posepakker du kjøper i butikken. Oppskrift på klassisk, hjemmelaget lasagne med kjøttdeig, løk, gulrøtter, ostesaus og rikelig med smeltet ost på toppen. Lasagne er og blir en familiefavoritt.


Server gjerne med en grønn salat til. Se også film for steg-for-steg hjelp til perfekt lasagne. Nordmenn har mange favoritter fra det italienske kjøkken, deriblant lasagne.


Ovnsretten består av kjøttsaus og ostesaus som legges lagvis med pastaplater. Dette var virkelig en morsom intro til innlegget! Dog uten bacon, gulrot, selleri, paprika… Gleder meg å se bechamelsausen er på plass, blir liksom ikke ordentlig lasagne uten.


Kutt bacon i terninger. Varm ss oliven- olje på middels varme i en stor stekepanne med høye kanter, og fres baconet til det begynner å bli sprøtt. Topp lasagneformen med ostesaus og litt av kjøttsausen. Strø over revet Jarlsbergost. Stek lasagne formen i ovnen på 2grader i ca.


Det er så utrolig godt, og vi har laget den fra bunnen av de siste årene. Men jeg har aldri laget den med ostesaus så det bestemte jeg meg for å teste ut. Handlet inn varer, kom meg hjem, pakket ut og fant ut at jeg måtte ut et par ærend – søren!


For lager du lasagne etter denne oppskriften, blir det suksess hver gang – en italiensk klassiker og en tidløs familiefavoritt. Lag deg en deilig pastarett. Finhakk løk og fres den i litt olje til den blir blank.


Lasagne hellstrøm

Hell over hermetiske tomater og vann. Smuldre buljongen over sausen og rør den inn. Tilsett den stekte kyllingkjøttdeigen og kok opp. Smak til med oregano, salt, pepper og eventuelt litt sukker. I denne oppskriften har jeg tatt utgangspunkt i en klassisk italiensk lasagne bolognese og tilført noen nye friske smaker fra Middelhavet.


Denne retten er perfekt både som lunch og middag, for store og små. Lær hvordan du lager ordentlig lasagne med digg kjøttsaus med denne enkle oppskriften. Pass på at du ikke går fra ostesausen når du lager den. Blir den brent er det bare å kaste den og starte på nytt.


Verden er fremdeles stor, men den er heldigvis blitt mer tilgjengelig. Så det er bare å pakke og dra. Ut av kontoret, ut av hjemmet, ut av hverdagen, bort fra trivialitetene. Ihvertfall for en stakket stund.


I tilegg finner du på hjemmesiden min en rekke oppskrifter, tips og råd og mye mer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg